Miisu-Kissa taivaan porteilla - Fingerpori rautalangasta 9.8.2022

 

Päivän stripissä nähdään kissa astumassa taivaan porteista sisään. Kissoille tyypilliseen tapaan kissa ei kuitenkaan mene sisään eikä ulos vaan jää kulkemaan edestakaisin niin, että Pyhällä Pietarilla menee hermot kun hän ei pääse sulkemaan ovea. Strippi 4724.

11 kommenttia:

 1. No jopas piirtäjä-käsikirjoittaja
  lopultahi kirosi
  itsensä
  loppuun asti & läpiasti.

  VastaaPoista
 2. Aattelin ite et liittyy sanontaan kissalla on yhdeksän henkeä ja vaikka lähellä on käyty, niin ei vielä porteista sisään kuitenkaan.

  VastaaPoista
 3. Eikö Pietarille kuuluis piirtää säjeskehä päänpäälle niinku muillekkin pyhimyksille?

  VastaaPoista
 4. Päivä myöhässä: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Cat_Day

  VastaaPoista
 5. Taitaa Miisu seisoa koko ajan vaan paikoillaan keskellä porttia, välillä katsellen eteenpäin ja välillä taaksepäin. Niin että ei ei pysty päättelemään että kumpaan suuntaan kissa haluaa mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miisu ei seiso paikoillaan, vaan merkitsee porttia reviirikseen hieromalla ohimoaan siihen. Ja todennäköisesti kääntyilee hieromaan toisellakin ja sitten taas toisella. Välillä hieroo kylkeään ja kääntyilee, kunnes tipahtaa istumaan ja alkaa nuolemaan omaa...

   Poista
 6. Tämä osui ja upposi ja aamukahvit menivät väärään kurkkuun! Jarlahan on tunnetusti ns. kissaihminen eli pitää kissoista kuten minäkin. Niinpä tunne on tuttu: kissa herättää aamulla kello viisi, haluaa ulos, menen unenpöpperössä avaamaan oven ja kissa arpookin ovenraossa mennäkkö vai eikö mennä. Olen tainnut itsekin sanoa joskus "Yritä nyt s**tana päättää ..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kissani tekee tätä samaa, mutta vuosien jälkeen opin lopultakin, miksi se tekee niin: se haluaa minut mukaan ulos. Jos olen itsekin sisällä ja vain avaan oven, se jää pyörimään ovenrakoon "cats are assholes" -tyyliin. Mutta jos menen mukana, katti lähtee vilkkaasti perään ja viihtyy pihassa tuntikausia pyytämättä lainkaan sisälle. Ei meidän samassa paikassa pihaa tarvitse olla, vaikka se välillä käykin moikkaamassa.

   Vasta kun menen itse sisälle, sama peli alkaa uudestaan: kissa "pyytää sisälle", mutta jääkin oven rakoon. Sillä ei se oikeasti sisälle pyydä, vaan minua, urheaa jättikissaa, ulos varjelemaan sitä vaaroilta.

   Poista
 7. Paras ikinä. Niin totta!

  VastaaPoista
 8. Väärä selitys. Tämähän viittaa selkeästi Schrödingerin kissa -teoreemaan, jossa kissa on joko kuollut tai elossa mutta sitä ei etukäteen tiedä. Jos se on elossa, se ei tietysti pääse taivaaseen, ja jos se on kuollut, se pääsee, mutta statusta ei voi tietää, joten kissa jää taivaan porteille eikä Pyhä Pietarikaan ota asiasta selvää.

  VastaaPoista
 9. Siis tilannehan on täysin selvä jokaiselle kissan omistajalle; oven takana mau'utaan ja miu'utaan, jotta pitäisi päästä ulos. Kun olet päästänyt kissan ulos, menee parhaimmillaan minuutteja, kun oven takana mölistään, että sisälle pitäisi päästä. Jolloin kisu käy ehkä parhaimmillaan juomassa tai tekee muuten pienen kierroksen sisällä - ja on taas oven takana pyytämässä vaihteeksi pihalle.. Ja sama kaavaa toistuu mahdollisesti lukuisia kertoja, ihan kuin vain testaisivat että toimiiko ovi kun pyytää sisälle/ulos. Ilmeisesti ympäristön rajoittaminen ahdistaa kissaa, ja sen pitäisi mielestään päästä kulkemaan vapaasti.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.