Syöt yksipuolisesti - Fingerpori rautalangasta 12.8.2022

 

Kun Heimo huomauttaa kollegan syövän yksipuolisesti, luulisi tämän tarkoittavan, että kollegan ruokavalio on yksipuolinen vastakohtana monipuoliselle, eli hän ei saa riittävän laajasti erilaisia ravinteita ja vitamiineja. Stripissä ei kuitenkaan yllättäen ole kysymys tästä, vaan Heimon kollega syö yksipuolisesti vastakohtana kaksipuoliselle, sillä hänen ruokansa on Möbiuksen nauhan muotoinen. Möbiuksen nauhassa on vain yksi pinta, eli sen kohdalla ei voida puhu esimerkiksi eväsleivän ylä- ja alapinnasta. Strippi 4727.

10 kommenttia:

 1. Ei ainakaan tarvitse kiistellä siitä, kummalle puolelle leipää voi tulee levittää. Sitäpaitsi leipurilta vaaditaan erityistaitoja paistaa tuollainen möbius-leipä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi-setä

   Poista
  2. Leivän pudotessa voi olla myös varma, että voi- ja meetwurstipuoli on taatusti alaspäin. Samasta syystä tästä ei saa generaattoria sitomalla se voittomalta puolelta kissan selkään.

   Poista
 2. Heimon "oletko huomannut ..." -kysymyksen tekee perustelluksi se, että intuitiivisesti Möbiuksen nauhassa kuvittelee olevan kaksi puolta; voihan sen kääntää mistä kohtaa vain ja on luonnollista kuvitella että tällöin aksessoisi toista puolta.

  VastaaPoista
 3. Kuka ihme on Juba Tuomola? Pertin sivupersoona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sarjakuva on Fingerporin alapuolella Hesarissa?
   Se on Juba Tuomolan varsinainen oma juttu ja ideat, jotka paremmin sopii kaverin tuotteeseen niin jaetaan sinne.

   Poista
  2. Jussi "Juba" Tuomola tekee Viivi ja Wagner-sarjakuvaa. Ihan eri henkilö. Mutta miksi kysyt?

   Poista
  3. No, nyt selvisi kysymyksen syy: Hesarin sivulla sekä Fingerporin että Viivi Ja Wagnerin alle on merkitty copyright Juba Tuomolalle. Virhehän tuo on. (Olen siis tuo Anon 21.31, vaikka se ei varmaan kiinnosta ketään paitsi minua.)

   Poista
  4. Kysyy vissiin sen takia kun Hesarissa tämän stripin tekijäksi on allekirjoitettu Juba Tuomola

   Poista
  5. Kerranhan siellä oli joku satunnainen katuosoitekin, asiaa käsiteltiin tässä Jäätävässä Spedessä. https://www.hs.fi/jaatavaspede/car-2000005778314.html

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.