Rautakauppa Stalinki - Fingerpori rautalangasta 29.12.2022

 

Heimo kohtaa kävelyllään kolme kauppaa, jotka ovat paperiliike Putinki, vaateliike Leninki ja rautakauppa Stalinki. Tämä on hauska nimien sarja, koska kaikki nimet sisältävät Venäjän tai Neuvostoliiton autoritäärisen johtajan nimen: Putin, Lenin ja Stalin. Näistä ainakin Putinki on todellinen paperikauppa myös Fingerporin ulkopuolella. Strippi 4840.

9 kommenttia:

 1. Jos omistaisin Putinki -liikkeen, ostaisin Jarlalta stripin originaalin konttorin seinälle. On melkoinen krediitti päästä fingerporiin. Lähes samaa tasoa kuin päästä aku ankkaan.

  VastaaPoista
 2. Leninki - stalinki -aiheisia vitsejä muistelen väännetyn jo 1980- luvulla, silloin kun elossa oli paitsi neuvostoliitto myös vaatetusliike kuusinen, jonka kommunistit omistivat ennen kuin kaatui sekä n-liitto että kuusinen. Ei tiettävästi sukua kremlin muuriin haudatulle ottovillelle.

  VastaaPoista
 3. Lisättäköön rautakauppa Stalinkiin liittyen vielä, että Stalin tarkoittaa venäjän kielessä teräksistä.

  VastaaPoista
 4. Mistä helkkarista saadaan yhteys putinkin ja paperin välille? Ontuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteys Putinkiin tulee siitä, että Putinki-niminen paperikauppa on olemassa.

   Poista
  2. Jos korkeintaan 5 - 10 % (??) Fingerporin seuraajista tietää, että Putinki on olemassa, herää kysymys, miten hyvä ajatus on käyttää moista vitsiä sanomalehdessä, jolla ainoana on koko Suomen kattava lukijakunta. Sitä paitsi sama strippi näkyy aikanaan viiveellä muissa, paikallisemmissa lehdissä. Ehkä myös Pihtiputaalla. Kaiken huipuksi Putinki on aika ihmeellinen (ja niin ollen lopuille 90 - 95 prosentille hyvin epäuskottava) nimi paperikaupalle.

   Poista
  3. Putinki on ihan tunnettu paperikauppa, omaa tietämättömyyttä ei kannata laittaa stripin tekijän syyksi.

   Poista
  4. Putinki toimii vaikka ei tiedä Putinki -nimistä kauppaa. Heti pyörähti tuosta leningistä mieleen putiikki -> putinki.

   Poista
  5. Anonyymi 15.58: mielipiteesi ei muutu yhtään vakuuttavammaksi sillä, että keksit siihen päästäsi joitain prosenttilukuja. Putinki - Leninki - Stalinki sanaleikki on mielestäni hauska. Jos oikeasti ei olisi olemassa Putinki - nimistä paperitavaraliikettä, Jarla olisi ehkä voinut esittää ensimmäisen liikkeen pitopalveluksi tai muuksi ruoka-alalla toimivaksi. Mutta tämä oli ehkä hauskempikin näin, piilomainontaa kalliolaiselle paperikaupalle.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.