Tyylitön ravintola - Fingerpori rautalangasta 2.12.2022

 

Kun Heimo lukee oppaasta De Doigt -ravintolan olevan kolmen tähden tyylitön ravintola, hän tulkitsee kyseessä olevan keskinkertainen ravintola, johon kuuluu mennä mahdollisimman epätyylikkäänä. Todellisuudessa tyylittömyys saattoi tarkoittaa, että ravintola ei edusta mitään tiettyä tyylisuuntausta ja jos kyseessä onkin kolmen Michelin-tähden ravintola, se tarkoittaa huippuhyväksi todettua ravintolaa. Ravintolan nimi De Doigt tarkoittaa ranskaksi sormea. Strippi 4819.

2 kommenttia:

  1. Onko tälläinen "tyylitön ravintola" sitten jossain määrin vakiintunut ilmaisu? Minä en ole ainakaan ikinä kuullut; ehkä en ole pyörinyt oikeassa somessa. Google haku termillä tuotti ekalle sivulle vain Heimon tulkinnan mukaisia hittejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla vakiintunut, kun Rautalankakin sanoo "Todellisuudessa tyylittömyys saattoi tarkoittaa[...]". Itse olisin tulkinnut maininnan siten, että ravintola on tyylikkään vastakohta ( eikä siis tyylillisen vastakohta, kuten tässä saattaa olla ). Maininta ravintolan nimestä olisi ehkä kaivannut vielä mainintaa siitä, että Fingerpori tarkoittaa sormustinta. Itse olen tosin kuullut sanaa käytettävän vain, kun joku vanhemman polven edustaja haluaa vain pienen määrän alkoholia ("Jos nyt fingerporillisen."). Sikäli Fingerpori sopisi tyylikkään ravintolan nimeksi, sillä siellä alkoholia nautitaan kohtuudella.

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.