Yleisö-WC - Fingerpori rautalangasta 9.12.2022

 

Päivän stripissä Heimo menee yleisö-WC:seen, jonka luulisi tarkoittavan yleiseen käyttöön tarkoitettua käymälää. Osoittautuu kuitenkin, että tämä yleisö-WC saa nimensä siitä, että toimitusta pöntöllä on seuraamassa yleisö ikkunan takana. Strippi 4825.

11 kommenttia:

 1. Olisin voinut vannoa, että tämä on uusinta, mutta numerosta päätellen ei olekaan, enkä onnistunut löytämään vanhempaa versiotakaan. Mutta onhan tämä nyt kuitenkin sen verran ilmeinen ja kulahtanut, että tälle taitaa vetää vertoja vain "ampumahiihtäjä ampui pummin" - jota Jarla kieltäytyy tekemästä, vaikka kuulemma saa tuon joka talvi kymmeniä kertoja.

  VastaaPoista
 2. Aktiivisena vieraskirjan lukijana en ole nähnyt ainuttakaan "pummin ampumis" ideaa, en ainuttakaan.

  Sen sijaan riipppumaton-riippumatto ehdotellaan vähän turhankin usein, tässä muutama nopealla haulla silmään osunut:

  Harri Vainio wrote on 25/09/2021 at 20:54:
  Lidl mainos: Riippumaton tutkimuslaitos.

  Mauno F. wrote on 01/09/2021 at 14:06:
  Riippumaton oikeudenkäynti. Oikeussalissa syytetyn penkillä on riippumatto.

  Ari Johansson wrote on 18/08/2021 at 10:19:
  Koronavastaisista "tutkijoista" likkuu kummallisia tuloksia heidän tutkimuksistaan. Onko riippumaton tutkija riippumatossa lepäävä tutkija?

  Pete wrote on 06/08/2021 at 16:31:
  Riippumaton tarkastaja...ei kaipane selitystä

  Fr32k wrote on 01/08/2021 at 11:51:
  Toimistossa istuu pätevän näköinen henkilö. Talon katolla kyltti "Fingerpolin riippumaton tarkastaja". Seuravassa kuvassa riippumattoja kylteillä hyvä/huono.

  Karo wrote on 25/07/2014 at 16:58:
  Vaikka tuolla olikin riippumaton asiantuntija, ajattelin riippumaton toimittajaa. Se sitten vaan toimitti riippumaton, ei ollutkaan niin riippumaton kaupungin johtajaa kohtaan.

  Riippumaton ehdokas wrote on 24/04/2017 at 06:11:
  Uutisissa kuulutettiin että Macron on riippumaton ehdokas. Niin tuli mieleen heti riippumatto jolla on oma ehdokas. Voisko siitä saada jotain, esim riippumaton tv kanava...

  Ari wrote on 31/03/2017 at 07:45:
  Jatko-osa päivän riippumattomille tutkijoille: Riippumaton tutkijaryhmä. Tutkimassa riippumattoa tietenkin.

  Matti H from Espoo wrote on 04/07/2018 at 23:36:
  Pormestari vaatii että Fingerporin romahtaneesta sillasta tehdään riippumaton tutkimus. -> Tutkijat tutkivat riippumattoa.

  Merja Väisänen (Mertsi) from Kajaani wrote on 04/07/2018 at 13:06:
  Repoveden kansallispuiston riippusillan rikkoutumisen syyt selvittää riippumaton asiantuntija, luki lehdessä.

  EsaT wrote on 03/10/2016 at 12:44:
  Riippumaton vs. riippuvainen tutkijaryhmä (http://www.hs.fi/fingerpori/s1305696320113) on julkaistu mutta onko \"Riippumaton asiantuntija\"? Siis kaveri joka todella tuntee oman riippumattonsa ja muutkin riippumatot?

  Jaska wrote on 20/02/2019 at 13:25:
  "Riippumaton lehti ratsattiin Venäjällä" (FSB:n miehet häsläävät riippumatossa olevan vaahteranlehden/sanomalehden/tms ympärillä.)

  Δ9-THC wrote on 07/08/2018 at 08:19:
  Radiossa kerrotaan, että "riippumaton asiantuntija tarkastaa Fingerporin valtuuston talousepäselvyydet". Seuraavassa ruudussa asiantuntija toteaa tarkastavansa paperit, vaikka ymmärtää lähinnä riippumatoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen muutamia kertoja käynyt vieraskirjaa vilkaisemassa ja sen sisältö on sellaista kuonaa, että jos Jarla lukee ne kaikki, niin hän ansaitsee päästä suoraan taivaaseen, sillä hän on kiirastulensa kokenut. Mutta tuon pummin ampumisen ole nähnyt siellä. Ja kohta näet sinäkin, Gary. Et ehkä huomannut, että mainitsin noita ehdotuksia tulevan talvella, mutta pitäisi olla aika ilmiselvää, että kesällä tai syksyllä lähetettyjä ehdotuksia lukemalla et sitä löydä. Odota, kunnes ampumahiihtokausi alkaa, niin takaan, että löydät sellaisia. Ja sinun ei tarvitse tässä luottaa minun sanaani: Jarla itse kertoi tuon eräässä haastattelussa. Kymmeniä joka talvi.

   Riippumaton-riippumatto on muuten ollut Aku Ankassa ( ainakin taskukirjoissa ) enemmän tai vähemmän toistunut teema. Ehkä Jarla ei sen takia tee tuotakaan.

   Poista
  2. On siellä muutama hyväkin. "Hän on isäni poika", "Mä vielä näytän teille", sekä "Tukevat pohjat" saisi Jarla toteuttaa.

   Poista
 3. Silti vieraskirjasta ei löydy yhtään viestiä jossa lukisi pummin tai pummeja. Hakukone on näppärä 🤔 suuri osa idoista on tosiaan jo toteutettu jossain muodossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulehan gary, hakukoneet eivät ole täydellisiä ja olen itse nähnyt tuollaisen ehdotuksen. Vieläkö tuo vieraskirjaksi kutsumasi on nimellä/osoitteella "juustomestari" tai jotain sinne päin. Olen aika varma, että nähdessäni tuo pummin se oli tuo sivusto. Ehkä Jarlalla on nykyään uusi, sillä moni on joutunut vaihtamaan tässä vuosien varrella, kun eri alustat ovat vanhentuneet tai vastaavaa. Ja ennen kaikkea Jarla on itse sanonut noin kameran edessä: kymmeniä kappaleita joka talvi. Mutta ehkä ihmiset alkavat jo oppia, ettei sitä kannata enää tarjota. Mutta mene väittämään vastaan Jarlalle, jos todella haluat jatkaa inttämistä tästä asiasta.

   Poista
 4. En löytänyt vieraskirjasta kuin kaksi ehdotusta yleistö WC:stä:

  Jumalan Pojan Poika wrote on 18/08/2017 at 04:20:
  16 000 paikkaisessa yleisö-WC :ssä onpi ainoastaan yksi pytty jätetty illan pääesiintyjälle

  Onni H wrote on 02/04/2021 at 15:34:
  Heimolla hirveä vessahätä kauppakeskuksessa. Näkee kyltin "Yleisö WC". Huojentuneena vapauttaa paineet ja samalla esirippu aukeaa ja katsojat aplodeeraavat suoritukselle.

  Nyt julkaistun on Jarlan mukaan ideoinut "aronen" jonka ei ole kumpikaan noista, eikä hänen ideaa löydy vieraskirjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yleisö-wc -juttu on minun ideoimani. Julkaisin sen muistaakseni keväällä 22 Vieraskirjassa. Koetin laittaa sitä Jarlalle sähköpostitsekin, sain jostakin yksityisen sähköpostiosoitteen jonka piti olla Jarlan mutta vastausta häneltä ei kuulunut. Sähköpostissani on todisteet. Nyt näin että juttuni on julkaistu viimeistä piirtoa myöten mutta toisen ideoijan nimellä...

   Poista
 5. Vieraskirjan eka viesti 15/09/2011 eli semmonen reilu 11 vuotta sit, ja silti ei kertaakaan ehdotettu pummien ampumista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä on, gary. Jarla siis valehtelee saaneensa noita ehdotuksia. Ei siinä sitten muuta, käräytit hänet hienon salapoliisityösi avulla. Taitaa olla melkoinen huijari koko mies. Mahtaako olla edes hänen oikea nimensä.

   Tai sitten sinä et taaskaan tiedä mistä puhut. Sen lisäksi, että Jarla sanoi noin videohaastattelussa, niin minä olen itse omin silmin nähnyt siellä yhden. Ajoittaa en osaa tarkemmin, mutta ei ihan parin vuoden aikana. Joten sinun ei auta muu kuin alkaa käymään niitä yksitellen läpi, eikä luottaa johonkin hakuun, joka ei näytä löytävän mitään ainakaan sinun taidoillasi.

   Poista
 6. Yleisö-WC -strippiä on Jarlalle ehdotettu ensimmäistä kertaa jo vuosikausia sitten, varmaankin hieman eri muodossa henkilöstä riippuen. Itse olen lähettänyt sähköpostitse ehdotuksen ja ystäväni kertoi ehdottaneensa samaa asiasta käymämme keskustelun jälkeen. Lienee saanut tämän ehdotuksen monen monta kertaa ja nyt sitten vihdoin suvaitsi piirtää siitä stripin, mistä olemme toki ikionnellisia.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.