Leilan leipomo - Fingerpori rautalangasta 2.3.2023

 

Kun Leilan leipomon mainoksessa todetaan 120-vuotisen ohjenuoran olevan, että tehdään hyvää ruokaa laadukkaista aineksista tai ei ollenkaan, luulisi tämän tarkoituksena olla korostaa tämän perinteen jatkumista, mikä osoittaa ruuan hyvyyttä ja aineksien laadukkuutta. Yllättäen sanoma on kuitenkin päinvastainen, eli leipomo on päätetty sulkea, mikä tarkoittaa leipomon einesruuan olleen pahaa ja aineksien huonolaatuisia. Strippi 4888.

7 kommenttia:

 1. Inspiraatio on varmaankin tullut Wigrenin tuotteista, joissa on tunnuslauseena:
  "Jos ei tehdä hyvää, ei sitten tehdä ollenkaan!"
  - Anna Wigren -

  Firma on tuosta huolimatta edelleen toiminnassa, ja on perustettu jo 1917.

  VastaaPoista
 2. Tuotteet olleet hyviä 120 vuotta. Sulkemispäätös vihjaa ettei laadukkaita raaka-aineita ole enää saatavilla eikä näin ollen hyviä tuotteita voi tehdä.

  VastaaPoista
 3. Oma tulkintani on, tehdas kutsuu valmistamaansa tuotetta einekseksi. Näin ollen Leilan toive laadukkaasta ruoasta on sanahelinää: tehdas kun ei valmista laisinkaan "ruokaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta valmistivat kuitenkin 120 vuotta noita eineksiä. Enemmän tuo vaikuttaa minusta siltä, että henkilökunta vain päätti, että eivät enää viitsi pitää kiinni tuosta periaatteesta, koska se on niin vaivalloista.

   Poista
 4. Minusta stripissä viitataan vaan markkinataloudelliseen todellisuuteen, eli siihen että ei ole millään tavalla kustannustehokasta käyttää hyviä raaka-aineita ja tehdä hyvää ruokaa. Ja koska firman kannattavuuden vuoksi olisi pakko tehdä halvoista raaka-aineista jotain jokseenkin syötävää höttöä niin on alkuperäistä ohjenuoraa noudattaen päätetty lopettaa koko pulju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä tämä viittaa selvästi siihen, että Leila on seinähullu.
   Aluksi ehdin itsekin luulla, että keskimmäisessä ruudussa on maalaus tai valokuva, mutta parissa päivässä hoksasin, että sellaiset eivät puhu.
   Näin ollen ruudussa on itse Leila ja hän on jossakin ikkunan takana, mutta tuon kokoisia ikkunoita tapaa yleensä olla ovissa. Tuo ei kuitenkaan ole ovi, joten ikkuna on seinässä. Noin pieniä ikkunoita seinissä on lähinnä paikoissa, joissa halutaan, että asukas ei karkaa. Koska tuossa ei ole kaltereita, niin lasi lienee panssarilasia. Ja panssarilasin taakse joutuvat lähinnä ne kaikkein pahimmat tapaukset. On siis selvää, että Leilan leipomossa leivät tehtiin ihmisistä.

   Poista
  2. Kiitoksia. Nyt voin siirtyä seuraavaan strippiin.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.