Pois linjoilta - Fingerpori rautalangasta 8.3.2023

 

Puhelinmyyjillä on joskus tapana aluksi tiedustella onko vastaaja kiireinen tai ehtiikö tämä kuunnella tarjouksen puhelimitse. Stripin tilanteessa tämä on kuitenkin jäänyt välistä, sillä vuoden 1944 sotarintamalle soittanut puhelinmyyjä menee suoraan asiaan, kun puhelimeen vastaava sotilas on erityisen pahassa ja kiireisessä paikassa. Tilanne on yllättävä myös siitä syystä, että armeijan kenttäpuhelimeen ei odottaisi yhteydenottoa puhelinmyyjiltä. Häiriöpuhelu on lisäksi epäedullinen asia myös siksi, että linja on sen takia varattu sotimisen kannalta tärkeältä kommunikaatiolta. Strippi 4893.

11 kommenttia:

 1. Liittyisikö tämä sanontaan "soitellen sotaan"?
  tai kaksoimerkitykseen "rintamalinja" vs "puhelinlinja"?

  Huono joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei liity. Tämä on ihan juuri niin yksinkertainen kuin rautalanka kertoo. Nuo sinun teoreettiset vaihtoehtosi eivät tuo strippiin mitään huumoria edes lisävitsin muodossa. Yhtä hyvin voisi tarttua tuohon vanhaan liittymäpakettiin. Onhan se vanha, kun on sodan aikainen. Mutta ei se silti...

   Poista
  2. Ylivoimaisesti tavallisin vitsityyppi kielellisen vitsin sisältävissä Fingerpori-stripeissä on leikittely sanojen polysemialla (Vilenius 2010). Lisäksi Vileniuksen mukaan kielenaineksilla leikittelyä sisältävät Fingerpori-stripit ovat huomattavasti yleisempiä kuin stripit, jotka eivät sitä sisällä. Näin ollen on otaksuttavissa, että stripin lähtökohtana on ollut juurikin anonyymin klo 11.48 mainitsema sanan "linja" polysemia.

   Poista
  3. 21.04, ja Masissa ylivoimaisesti tavallisin vitsityyppi on armeijaan liittyvä. Joten on mahdollista kaivaa niistä jokaisesta se ydinvitsi, joka liittyy armeijaan? Ei ole olemassa muita lähtökohtia Maseille kuin se, että tämän on liityttävä siihen, että Masi on armeijassa? Täysin riippumatta siitä mitä stripissä ilmeisimmin tapahtuu? Joo ei. Kuten tuosta sitaatistasikin käy ilmi, muitakin tyypppejä on. Tämä on yksi niistä muista.

   Poista
 2. Mitäs meni vastaamaan tuntemattomasta numerosta tulevaan soittoon. Ensinnä ajattelin kyllä sotilaan vaativan soittajan poistumista etulinjasta häiritsemästä sotimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän luuli, että tuntematon sotilas soittaa.

   Poista
 3. Ja tässä stripissähän termi "linja" ei tarkoita missään tapauksessa tulilinjaa...

  VastaaPoista
 4. Tää on niin parasta, kun palstan vakiokävijät alkaa kouluttamaan toisiaan oikeissa tulkinnoissa. Arvostan, hyvää viihdettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole viihdettä. Teemme tätä täysin vakavissamme kutsumuksemme ohjaamina. Muuten emme pääse taivaaseen.

   Poista
  2. 19.57: Hienoa! Yhden vakaa kutsumus ja uskon ohjaama maailmankatsomus tietysti voi olla jollekin toiselle huvittavaa.

   Poista
 5. Mistä kaivoit tähän Masin? Mistä muista? Mun mielestä tää strippi on todella hyvä, varsinkin toi "kivalla asialla LÄKSIN". Eikä sanan "linja" polysemia ole tässä mkn ydin (vaikka se linja sodanaikainen onkin). Hauska.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.