Mattojen pesu - Fingerpori rautalangasta 17.3.2023

 

Päivän Fingerporissa Heimo on lukenut väärin mattojen pesu -tekstin ja siksi pesee mattolaiturilla Marttaa. Martan ja maton ero on siinä, että matot ovat lattialla käytettäviä sisustustekstiilejä ja Martat puolestaan Marttaliiton jäseniä, joiden tarkoituksena on kotitalousneuvonnan antaminen. Marttoja ei ole tapana pestä kuten mattoja, joten lukuvirhe huomioidenkin Heimon toiminta on outoa. Strippi 4901.

5 kommenttia:

 1. Jotenkin lohdullista huomata etten ole ainoa noin pahasti lukihäiriöinen. Alkuviikosta iltakävelyllä Prismalla olin tumppuja etsimässä kunnes huomasin suuren aluekyltin "LAPASET". Hienoa kun on valikoimaa ajattelin ja kohta petyin kun pienen koon vaatetavaraa oli paljon ja käsineitä monenlaisia. Lapasia kuitenkin vain yksi pikkuruinen hyllypaikka.

  VastaaPoista
 2. Hauskempi olisi ollut jos Heimo pesisi jotain mattapintaista maton sijasta. En väitä että se olisi hauskaa, mutta silti hauskempaa kuin millä Jarla meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miten Jarla piirtäisi tuon jotakin, jotta kävisi ilmi, että se on mattaa, eikä nimenomaan se kyseinen esine, joka nyt vain sattuu olemaan sellainen, joka ei kiillä. Tuollaisiahan on lukematon määrä. Lisäksi on esineitä, joista osa on kiiltäviä ja osaa mattaa. Kiillon voi helposti piirtää yksinkertaisellakin tyylillä, mutta matta on lähes mahdoton, jos ei tee sitä fotorealistisesti ja värien kanssa. Jos se taas tehtäisiin selväksi sanallisesti, esim heimon toteamuksella, niin se pilaisi vitsin. Kokeeksi voit ajatella tätä nimenomaista strippiä ilman puhekuplaa. Kuinka moni tulisi ajatelleeksi, että tuo kyseinen martan yllä oleva puku on mattapintainen? En keksisi käyttää sitä tuon puvun kuvauksena sataan vuoteen.

   Poista
 3. Julkaise tai lopetan Kimi Räikkönenin kannatuksen17. maaliskuuta 2023 klo 19.51

  Samalla lukihäiriön logiikalla joulun tienoilla kun mainostavat "kuuset", voinkin käydä heittämässä kuusen juurelle kuset :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juice teki jo vuonna 1980 joululevyn nimeltä Kuusessa ollaan. Kannessa oli Kunnaxen piirros, jossa kaksi poliisia pidättää Juicen, nähtävästi kuusivarkaudesta.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.