Newton tutkii painovoimaa - Fingerpori rautalangasta 10.3.2023

 

Päivän stripissä esitetään, miltä Newtonin painovoiman tutkiminen näyttäisi omalle ajallemme tyypillisellä "do your own research" -menetelmällä (suomeksi tee itse oma tutkimuksesi). Kyseiseen menetelmään kuuluu, että esimerkiksi rokotevastaisuudessa tai täydessä huuhaa-aiheessa saavutetaan omakohtainen tuntemus asiantuntijuudesta lukemalla netin keskusteluita tai salaliittoteorioita samanhenkisten kuplassa, samalla sivuuttaen oikeiden asiantuntijoiden konsensus tai "virallinen" totuus. Stripin huumoriarvoa vahvistaa se, että juuri Newtonin tutkimus rinnastetaan nettikeskustelujen lukemiseen, sillä kyseessä on merkitykseltään koko modernin luonnontieteen isä. Strippi 4895.

5 kommenttia:

 1. Enpä tajunnut mitään sarjakuvasta, enkä sen selityksestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei minua haittaa mitenkään.

   Poista
  2. Tämä vaatii siis omakohtaisesti suoritettua nettitutkimusta. Samalla tuon painovoimankin voisi tarkistaa, se kun tuntuu työpäivinä vaikuttavan enemmän.

   Poista
 2. Näin kävi minullekin, mutta Jarlahan elääkin omassa omituisessa kuplassaan.

  VastaaPoista
 3. Voisi myös mainita, että jos suoli24:stä hakee painovoimakeskusteluja, ovat ne todellakin aivan uskomattomia ja aiheuttavat stripissä kuvatun reaktion, vaikkei fyysikko olisikaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.