Unen deltarytmit - Fingerpori rautalangasta 16.10.2023

 

Päivän stripissä Heimolle on tehty unenaikainen aivosähkökäyrä- eli EEG-tutkimus, jossa aivojen sähköisistä rytmeistä nopeat alfarytmit olivat normaalit, mutta hitaat syvempään uneen liittyvät deltarytmit poikkeavat. Niinpä Heimo saa lähetteen deltarytmiterapiaan, joka osoittauttuu yllättäen terapiamuodoksi, jossa Heimo esittää The Delta Rhythm Boys -lauluyhtyeen lauluja. The Delta Rhythm Boys oli 1930-1980 -luvuilla esiintynyt yhdysvaltalainen yhtye, joka sai Suomessakin suuren suosion ja levytti myös suomenkielisiä kappaleita, kuten stripissä laulettava kansanlaulu Tula tullalla. Strippi 5071.

8 kommenttia:

 1. Mahtava nostalgia-(s)trippi... sain itse kunnian nähdä ko. orkesterin nuorena poikana kalastajatorpalla - vuosi oli ehkä 1984? Siellä päästeltiin tulatullallaakin :)

  VastaaPoista
 2. Lauluyhtyeen nimi kirjoitetaan The Delta Rhythm Boys eli yksi h-kirjain puuttuu selityksen tekstistä.

  Tässä taas näemme kuinka englannin kielen oikeinkirjoitus on yksi suuri vitsi ja erittäin huono sellainen. Jotkut mokomat vielä kehtaavat väittää, jotta englanti on helppo kieli, vaikka tuon täysin sekavan oikeinkirjoituksen takia myös jokaisen sanan ääntämys pitää selvittää erikseen, esimerkiksi / ˈrɪð əm / on rhythm IPA-merkinnällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valivali. Kirjoitusvirheitä sattuu meille kaikille, suosittelisin hankkimaan löysemmän pipon.

   Poista
  2. Kieli jossa bass lausutaan samalla tavalla kuin base, mutta jossa toisaalta bass lausutaan eri lailla kuin bass ei tosiaan ole foneettista kieltä nähnytkään. Toki suurin osa kirjoitetuista kielistä on yhtä tyhmiä; suomi on hyvin harvinainen poikkeus.

   Poista
  3. Englannissa a-kirjaimella on tilanteesta riippuen 13 erilaista mahdollista lausumistapaa. En tiedä onko tuohon laskettu se, kun joskus se jätetään lausumatta.
   Nimessä Mercedes jokainen e lausutaan eri tavalla.

   Ja sitten on tietysti ghoti.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Ghoti

   Poista
 3. Delta = teltta ja terapia = leiri.
  Heimo siis lähetetään lepuuttamaan hermojaan luonnon helmaan, mitä korostaa eksoottiset paikallisasukkaat. Ja nostalgiaa on tuo rytmi = Rymd. Varttuneemmat muistavat tuon retkeilyyn erottamattomasti liittyvän mehun.

  VastaaPoista
 4. Taas uupuu selitys, vaikka vähän kinkkisempi ja porukka googlaamassa heti aamusta

  Muistutetaan että D meinas samaa kuin tässä http://www.rautalankapori.fi/2019/09/iso-d-paristo-fingerpori-rautalangasta.html?m=1

  Jos näin yleisön avulla saisit rustattua selityksen 🤣🤑🤑

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.