Viisi - kuusi miljoonaa euroa - Fingerpori rautalangasta 26.10.2023

 

Kun Homelius kuulee, että uudelle urheiluhallille anotaan tukea viisi - kuusi miljoonaa euroa, hän luulee tämän tarkoittavan että haettava rahasumma olisi viidestä eurosta kuuteen miljoonaan euroon, vaikka todellisuudessa hakemuksessa tarkoitetaan viittä miljoonaa - kuutta miljoonaa. Strippi 5080.

9 kommenttia:

 1. Viisi viiva kuusi miljoonaa euroa, eli viidestä kuuteen MULJOONAAN. Miten tuosta saa käännettyä 5 euroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni strippi perustuu TAHALLISEEN väärinymäärykseen. Esim Heimo tietää varmasti mitä junalippu meinaa ja Allan tietää Viron reissulla mitä Tartu meinaa, jos ne on sinne kerran menossa... Voi olla tietty että ne oli vaan ajamassa Tartun ohi hakemaan Valgasta viinaa 🤔

   Poista
  2. Suositeltu (ja tavallinen) lukutapa on ”viisi kuusi miljoonaa”. Kirjoitusasuun ei tarvittaisi viivaa lainkaan. Tähän olisikin sopinut paremmin 5–7 tai 5–10.

   Poista
 2. Kuten yleensäkin niin pääasia on saada hanke alulle. Lisäbudjeteilla varsinaisesti sitten rahoitetaan kun ei voida enää keskeyttää kun on jo maksanut niin paljon.

  VastaaPoista
 3. Gary Johanne Hällström26. lokakuuta 2023 klo 13.17

  Helposti....


  Palataan aluksi alkuperäseen ideaan:

  "Tapani Arvisto wrote on 13/10/2023 at 14:24
  Fingerporin kaupunginhallitus pitää kokousta. Aiheena on "Fingerporin 4H-kerho pyytää avustusta luonnon ennallistamisprojektiin 5-10 000 euroa". Kaupunginjohtaja Homelius toteaa, että "emmeköhän me voida se 5 euroa myöntää"."

  Lausuttuna tuo tuo olisi "viisi viiva kymmenen tuhatta euroa" voitaisi lausua myös muodossa "viidestä kymmeneen tuhanteen euroon" jolloin voitiaisi tulkita että alaraja on juuri tuo viisi euroa.

  Jos haluttaisi välttyä väärinkäsityksiltä todettaisi "viidestä tuhannesta kymmeneen tuhanteen euroon"

  Stripissä taasen sanotaan juuri "viisi (normaalia pidempi väli) viiva kuusi miljoonaa euroa"

  Mutta puhekielessä on yleensä tapana lyhentää sanoja, joskus jopa epävirallisesti...

  Nettiautossa oli myynnissä auto jolla on ajettu 20 tkm... ajatella, vaan 20 kilsaa, koska eihän samassa yhteydessä voida käyttää lyhennettä "t" eli tuhatta ja "k" eli tuhatta... virallinen ilmiasu olisi ollut siis 20Mm (Megametri) tai 20.000km

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on viisi kuusimiljoonaa. Siis yhteensä 30 miljoonaa.

   Muistan, kun vuosikymmeniä sitten koulussa käytiin läpi yksiköitä ja joku mainitsi, että 1000 litraa on sitten kilolitra. Muut oppilaat nauroivat. Toopet. Oikeinhan tuo oli.

   Poista
  2. Gary Johanne Hällström27. lokakuuta 2023 klo 0.50

   On olemassa yksiköitä joita ei vaan käytetä.

   Joku aika sitten meni hoitalajalta morfiinin annostuksessa "kipupunpussa" millilitra ja milligramma sekaisin, ja kuolemahan sekä 60 päivistä siitä tuli

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/695a7b6c-6b02-46cd-b551-4a8dd95a4bf9

   Ois muuten myös Fingerpori ainesta... 1mm pitkä silta?

   Ps. Miks oon hereil näin aikasin, en voi ees tentata missä tän päivän strippi, ja antaa ohjeita siihen 🤣🤣🤣koska se julkaistaan vasta tunnin päästä...

   Poista
 4. Miten se alkoholin nauttiminen vaikuttaa siihen, ettei pysy soikeana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet väärässä päivässä, gary.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.