Koirapuisto - Fingerpori rautalangasta 4.12.2019


Koirapuisto on tarkoitettu siihen, että yleensä valjaissa ja hihnassa kiinni pidettävät otukset saavat juosta vapaana ja tutustua toisiinsa. Yleensä kyseessä on koirat, mutta päivän Fingerporissa kahleistansa pääsevät hetkeksi vapauteen koirien tapaan sadomasokismin harrastajat.

10 kommenttia:

 1. Missäs se päivän Fingerporin LISÄKSI lupaamasi klassikko taas viipyy?

  https://www.kaleva.fi/fingerpori/2017-12-20/

  Esim. Tää ei oikein aukea, uutisissa sanotaan että Diblomaatit ovat joutuneet pakenemaan Malista, ja seuraavassa ruudussa jotkut juoksee pakoon ilmeisesti Malinenia. Pitäiskö jotenki tunnistaa ketkä nuo pakoon juoksijat, tai Malinen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, luulin vastaavani tähän mutta tulikin erillinen kommentti. Alempana kommenteissa on siis kyseinen strippi rautalangasta.

   Poista
 2. Hypätkää edellisen hölötyksen yli suoraan tähän: tänään Hesarin viikon 49 paikallisliitteessä on 3 paikallista Fingerporia: huonohko "Vantaa", melko hyvä "Myllypuro" ja erinomainen "Suomenoja".

  VastaaPoista
 3. Utelias05, stripissä ei tarvitse ymmärtää kuka kukakin on. "Suomalaiset diplmaatit ovat joutuneet pakenemaan Malista" ymmärretään yleensä, että he ovat joutuneet pakenemaan Afrikan maasta nimeltä Mali, joka taipuu elatiivissa muotoon "Malista". Nyt he kuitenkin pakenevat henkilöä nimeltä Malinen, joka taipuu partitiivissa muotoon "Malista". Eli vitsi on perinteiseen fingerporilaiseen tapaan siinä, että suomen kielessä eri sanoilla voi olla eri sijamuodoissa sama kirjoitusasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano 13.18, tuo Uteliasin kommentti on aika selvä parodia legendaarisen kommentoijan Gh-nimisen henkilön päähänpinttymästä. Hän tietää kyllä mistä siinä Fingerporissa on kysymys ;)

   Poista
  2. Ano 13:38 Oli miten oli, trolleja on paras käsitelä asiallisesti olettaen heidän vain olevan tyhmiä. Toki ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi olla vastaamatta.

   Poista
  3. Ok. Mä aattelin että koska nimi Malinen päätyy konsonanttiim, taivutettaisi se lisäämällä i perään, eli Malinenia.

   Kiitos sivistämisestä

   Poista
  4. Ok... malinen, malista joten kaiken järjen mukaan halonen on... Ööö... Tota noin.... Halosta, eli Halko

   Tottakai, oot sä fiksu ope :)

   Kas kun noin mainiosta sanaleikistä ei ole edes Fingerporiin tehty vitsiä

   Poista
 4. Kyseiset koirat eivät näytä käyttävän housuja, joten oma tulkintani kallistuu intertekstuaaliseen viittaukseen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.