Entinen malli - Fingerpori rautalangasta 10.10.2020

 

Kun kaupunginjohtaja Homelius kertoo kuluttaneensa epidemian aikana rahaa entiseen malliin, hän tarkoittaa käyttäneensä rahaa samaan tapaan kuin aiemminkin. Toimittaja kuitenkin tulkitsi sanat toisin ja laati lööpin, joka virheellisti väittää Homeliuksella olevan suhde ex-valokuvamalliin.

14 kommenttia:

 1. MallIIN? Mun mielestä tossa on vaan yksi malli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sekoilet. Aivan oikein tuossa on koko ajan ollut kyseessä vain yksi malli. Ei tuossa ole kenelläkään muulla kuin sinulla lukumäärästä epäselvyyttä.

   Vitsi on malli-sanan mahdollisissa eri merkityksissä.

   Poista
  2. Putkiin, lumiin, lapsiin, meriin, suoliin, uniin, henkiin, lempiin, susiin tai jopa koskiin... Yksikkö tai monikko?

   Poista
 2. Malli-sanan yksikön illatiivimuoto on malliin. Monikon illatiivi on malleihin.

  Samalla tavoin taipuvat illatiivissa esimerkiksi sanat talli, valli, ralli, nalli ja palli.

  Gh sekoilee taas omiaan, kun ei osaa suomea.

  VastaaPoista
 3. Malleihin? Ohhoh minkä sanahirviön keskit 😂 paljonkos sun talossa on kulunut rahaa putkeihin? Entä paljonko talvella... Mites sä somali sen taivuttaisit... Lumeihin?

  Vittu sä oot sekasin... Annatko muuten rahaa lapsiin tai lapseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh taas vauhdissa

   Poista
  2. Gh, mitä ihmettä taas sekoilet? Mikä on talve? Onko se jotain sellaista kuin putke tai lapse?

   Ja turha kerjätä, emme anna sinulla lanttiakaan lapsin ostamiseen!

   Poista
  3. Sana talvi. Yksikössä talvella, monikissa talvilla. Sama pätee esim. sanoihin Putkiin, lumiin, lapsiin, meriin, suoliin, uniin, henkiin, lempiin, susiin tai jopa koskiin.

   Omituissta Somalille tä Suomin kieli vai kuinka?

   Poista
  4. Juu niin näyttää olevan gh klo 4:00, mutta jos liityt vaikka opiskelupiiriin niin ehkä joskus voit vielä kielen oppia. Mutta koska avohoidon tilanne on Suomessa se mikä se on, niin omalta kohdaltani vain puhallaan pilliin pelin päättymisen merkiksi. Ei tuollaiseen aasiin kannata enempää omaa aikaansa käyttää.

   Poista
  5. On se "suomin" kieli ihme, ajatella jos menet Suomiin, niin silloin on periaatteessa monta Suomi-nimistä maata, vai miten sen taivuttaisit?

   Tai jos tuhlaat kaikki rahasi pilviin, niin silloin on monta pilvi-nimistä asiaa...

   Noh kyllä sä somali nä taivutusmuodot viel opit, toiset i-päätteiset sanat taipuu "automaattiseti" monikkoon, toiset ei, ajatella:

   Tuoliin - vain yksi tuoli
   Suoliin - monta suoli-nimistä asiaa
   Tähtiin - monta tähti-nimistä asiaa
   Tahtiin - yksi tahti
   Lahteen - Monta Lahti-nimistä asiaa

   Poista
 4. Gh, mene kouluun tai lopeta turha nysvääminen sanamuodoista. Tekstistäsi näkee suoraan sen, että ei ole ihmekään kun vitsi ei aukea sinulle. Ehkä sinun ei kannattaisi seurata fingerporia, jos yksinkertaisimmistakin vitseistä on vaikeaa nauttia puutteellisen kielioppisi takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota, tuota...

   Miksi te innostutte vaahtoamaan trollille? Kai te tiedätte, että se on juuri sitä, mitä trolli kaipaakin, ihan kyseisen sanan määritelmän mukaan. Trolli keksii jotain mahdollisimman raflaavaa, usein jotain jolla voi olla ärsyttävällä tavalla väärässä internetissä, ja jatkaa sitten väärän "mielipiteensä" jankkaamista, koska saa tällä (voimakkaita) reaktioita.

   Oikea keino reagoida trolliin on vaieta se kuoliaaksi (tiedän, se on erittäin vaikeaa), tai asiallisesti korjata asia kerran ja jättää siihen (myös vaikeaa). Meuhkaamisesta trolli vain tykkää.

   Tiedän, että rikon yllä asettamaani ehdotusta itsekin tällä viestilläni, mutta ajattelin, että pieni muistutus saattaisi olla hyödyksi. Nyt vetäydyn aiheesta taas taka-alalle.

   Poista
 5. Sinä näet kommentteja, ylläpitäjä näkee 0,003e jokaisesta latauksesta... Kas siinä syy perseilyy

  VastaaPoista
 6. Mantinen, Elli, entinen malli

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.