Vasemmistoliiton kannatus - Fingerpori rautalangasta 23.10.2020

 

Kun radiossa kerrotaan, että Vasemmistoliiton kannatus nousi 4,5 prosentilla, voisi luulla että puolueen kannatus on gallup-tutkimuksessa noussut 4,5 prosenttiyksikköä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on Heimon tekemä havainto siitä, että 4,5 prosenttia alkoholia sisältävää olutta juomalla ihminen saattaa alkaa kannattaa Vasemmistoliittoa.

6 kommenttia:

 1. Minusta selitys meni perseelleen. Allan juo olutta ja ilmaisee mielipiteensä. Jälkeenpäin radiossa mainitaan vassareitten kannatusprosentti, mikä on noussut sen verran, mitä oli Allanin juomassa oluessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einari sekoilee jo samoissa sfääreissä gh:n kanssa.

   Poista
  2. Einari, ennen tuota olutta (humaltumista) Allan ei ilmeisesti aikonut äänestää Vasemmistoa. Fingerpori-kirjojen henkilögalleriassa Allanin poliittiseksi kannaksi mainitaan sitoutumaton.

   Poista
  3. Lue strippi uudestaan - huomaat että selitys pitää paikkansa.

   Poista
 2. Ei kai siinä lue että kannatusprosentti olis noussu 4.5 vaan pelkstään se saatiin nousemaan 4.5 prosenttisen (oluen) voimalla. Samalla tuo ehkä on tarkoitettu piikiksi vassareita kohtaan ikäänkuin kukaan juurikaan niitä selvänä äänestä.
  Minusta tämä on monitasoisuudellaan loppujen lopuksi aika hyvä fingerpori.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni radiossa kerrotaan vain millä kannatus nousi. Siis jos Allanille olisi annettu esim. 100 euroa, olisi radiossa sanottu, että kannatus nousi 100 eurolla.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.