Mustille piikki - Fingerpori rautalangasta 22.10.2020

Kun Heimo kuulee, että Musti-koira on saamassa piikin, Heimo luulee tämän tarkoittavan eläinlääkärin nukutuspiikkiä, eli että Mustia oltaisiin lopettamassa. Tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan Mustin "piikki" tarkoittaakin kevytmoottoripyörää.

18 kommenttia:

 1. Huono, sillä koiralla on satapiikki.

  VastaaPoista
 2. Sekä strippi että selitys ovat uusintoja 11.9.2018.

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvä. Sillä eihän kukaan millään kaksipyöräisellä ajava puhu satapiikistä. No joo, vaippaikäiset ehkä.

  VastaaPoista
 4. Missäs päivän Fingerpori rautalangasta väännettynä kutsen otsikko lupaa?

  Eli siis mistä keskit/löysit yhteden piikki-kevytmoottoripyörä

  VastaaPoista
 5. Piikki (ruots. spik) tarkoittaa neljäsosaa jostain suuremmasta yksiköstä. Ennen esim. Suomen kolikoissa oli 25 pennin kolikko, siis neljännes markasta. Sitä sanottiin piikiksi. Samoin 25 metrin uima-allasta on sanottu piikiksi.

  Ennen 125-kuutioiset moottoripyörät olivat hyvin yleisiä, koska se oli kevytmoottoripyörän kuutiomäärän yläraja, ja siihen ajokortin sai jo 16-vuotiaana. Oli ihan eri asia ajaa oikealla moottoripyörällä kuin mopolla. Noita 125-kuutioisia sanottiin satapiikeiksi, siis 100 + piikki.

  Pelkkä "piikki" ei ole koskaan tarkoittanut moottoripyörää. Loogisesti ajateltuna 250-kuutioinen voisi olla "piikki", koska se on neljäsosa litrasta. Piikissä on siis oleellista tuo 25.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida yksikään koira elää 16 vuotiaaksi

   Poista
  2. Naapurilla oli kaksi Lhasa apsoa peräkkäin ja molemmat elivät terveinä yli 18 vuotiaiksi. Samoin viimen ollut King Charles spanieli yli 17 vuotiaaksi.

   Poista
 6. Luonnolliset kielet eivät ole alusta loppuun loogisia, monistakin syistä. Lyhyesti: kielillä ja niiden sanastoilla on historiansa ja sen mukaan vaihtelua kielioppeihin ilmaistuista yleissäännöistä. Kielen käyttäjät hallitsevat tämän paremmin tai huonommin, kielitaitonsa mukaan.

  Oleellista on ymmärtävätkö viestinnän osapuolet mistä puhutaan. Nimetön 0.41 ymmärsi aivan mainiosti mitä ilmauksella "piikki" tämänkertaisessa stripissä tarkoitetaan, joten hänen ongelmansa on se, että ilmaus ei vastaa hänen mielestään oikeaa kielenkäyttöä. Kun kyse on puhekielisestä, slanginomaisesta ilmauksesta oikeakielisyyden perään haikaileminen vaikuttaa hieman rajoittuneelta.

  Piikkipyörä on ihan yleisesti 125-kuutiosenttisistä kevytmoottoripyöristä käytetty nimitys.

  VastaaPoista
 7. Onko nää piikistä nillittävät niitä samoja jotka aina kun jossain kirjoitetaan rekka-autosta tulevat selittämään että kyseessä ei ole rekka. Kun rekka on heidän mukaansa joku aivan tietyntyyppinen lastinkujetusajoneuvo, eikä mikä tahansa perävaunullinen kuorma-auto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä ne niitä samoja ovat, niillon usein iän mukanaan tuomaa viisautta, joka perustuu kokemukseen. Esim. siihen kokemukseen, miten vaikeaa on peruuttaa täysakselista täysperävaunua takaoikealla olevaan porttikäytävään, kun taas puoliperävaunu eli rekka sujahtaa sinne melkein kuin itsestään .
   Piikki taas.. no, 25 nyt vain on eri asia kuin 125. Ja kun niitä piikin moottoreitakin kyllä on, esim. moottorisahoissa.

   Poista
 8. Isäni ja sen kaverit puhui vielä kategorisesti satapiikistä. Itse käytän kyllä vain termiä piikki mutta kumpikaan vaihtoehto ei ole minulle outo. Mun lapset taas eivät taida edes tietää mikä on satapiikki, heille kevarin vanhanaikainen nimi on vain piikki. Näin kielenkäyttö muuttuu viidessäkymmenessä vuodessa.

  VastaaPoista
 9. Kun KT-kortti tuli käyttöön puhuttiin kevarikortista tai piikkikortista. Oli piikkijengejä ja odotettiin, että pääsisi siirtymään moposta piikkiin. Ei siis moottoripolkupyörästä satapiikkiin.

  VastaaPoista
 10. Ajatella että joku väitti kiven kovaa että Tuuli taipuisi muotoon Tuulin...

  Noloa miten kaikki muut taivuttaa sen väärin ��

  VastaaPoista
 11. Heimon kaveri ei ole tilanteen tasalla. Jos Heimo sanoisi että Musti oli jo sen ikäinen, niin siitä voitaisiin päätellä että koira on kuollut. On muodossa se ajelee vielä piikillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heimon kaveri on ajan tasalla. Ruutujen välillä kuluu tietysti aikaa. Kuinka paljon? Sitä ei tarkalleen tiedetä, eikä se ole oleellista.

   Poista
 12. Like jos luulit et tokassa ruudussa ois Heimo piikittämässä mustalaisia :D

  VastaaPoista
 13. Lopeta stallkkaus, tai pääset pakettiaton kyydissä venäjään24. lokakuuta 2020 klo 16.00

  Mahtavasti piirretty "huolestunut" ilme tolle papalle

  VastaaPoista
 14. Kannattaa myös huomata tuo piilovitsi Heimon repliikissä: kermasta tehty rasvalevite saattaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.