Koskettava ele - Fingerpori rautalangasta 8.5.2021


Kun lehdessä kerrotaan ministerin koskettavasta eleestä veteraanin hautajaisissa, luulisi ministerin tehneen  tai sanoneen jotain, mikä sai muut henkisellä tasolla herkistymään tai itkemään. Todellisuudessa koskettava ele tarkoittaakin epäsopivaa fyysistä koskettelua.

6 kommenttia:

 1. Jotenkin koskettava ele ei minusta toimi, sillä ainakin minä tulkitsen eleen enemmän abstraktiksi. Koskettava teko kuvailisi tätä tilannetta paremmin.

  Tämä taitaisi toimia käänteisenäkin. Homelius sanoisi pari kertaa ( monikko ) koskettavan lausahduksen leskelle ja lööpissä lukisi: Homelius kosketteli leskeä hautajaisissa. Tätä on tosin hankalampi sovittaa sujuvaksi, joten stripin versio kelvatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monasti kuitenkin on kerrottu koskettavasta eleestä, joka on ollut aivan konkreettinen. Hieno ele urheilijalta, joka järjesti pienelle pettyneella fanilleen tapaamisen varikolla ja toinen hieno urheilija järjesti hienona eleenä mailan, kiekon (virallisen)ja tapaamisen pienelle pettyneelle fanilleen. Näistä on kerrottu hienoina eleinä ja herkkänä pelisilmänä tilanteeseen.

   Poista
  2. Kosketteleminen ei ole sama kuin koskettaminen. Vitsisi ei toimi.

   Poista
  3. Vitsiä en ollut kertomassa enkä myöskään koskettelusta vaan siitä miten koskettava voi olla kaksi eri asiaa.

   Koskettava eli mieltä liikuttava voi olla sekä konkreettinen teko tai tilanteeseen sopiva sana tai laulu - vrt "Anton Häkkinen lauloi Veteraanin iltahuudon Temppeliaukion kirkossa." -uutinen.

   Samoin kosketteluun johtava ele voi olla kahdella tapaa koskettava. Laittaa käsi olalle myötätunnon eleenä on koskettava eli mieltä liikuttava. Samoin kosketella takapuolta on myös koskettava ele, mutta enempi mieltä kuohuttava. Jarla oli oikeassa. M.O.T.

   Poista
 2. Ministeri on päätoimittajan rotary-kavereita ja jutun kirjoittanut toimittaja on saanut tarkat ohjeet uutisoinnista.

  VastaaPoista
 3. Huom poliitikko Ele Alenius.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.