Peruna-aura - Fingerpori rautalangasta 25.5.2021


Kun Heimon isä puhuu peruna-aurasta, luulee Heimo hänen tarkoittavan auralla kyntämiseen tarkoitettua välinettä. Kyse oli kuitenkin yllättäen kurkien tavoin aurassa lentävistä perunoista. Lintujen sanotaan lentävän aurassa, kun ne lentävät V-kirjaimen muotoisessa muodostelmassa.

8 kommenttia:

 1. Heimo ei kuulokkeilla kuuntele kovinkaan lujalla Deep Purplea, kun kuulee isänsä kysymyksen musiikin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden kappaleen väli.

   Poista
  2. Maaseudulla sitä ihminen oppi avaamaan äänensä niin, että ääni kuului elukoitten ja koneiden äänten yli. Niin ja pellon toiselle puolelle viikateväelle. Toisekseen tuolloin kuulokkeiden läpi kuului kyllä ääniä ulkopuolelta muutenkin.

   Poista
 2. Kiitos sivusta

  Voisitko lisätä näiden perään vielä stripin numeron?

  Helpottaisi kummasti vanhojen strippien/selitysten löytämistä

  Esim. tänään Turun Sanomissa julkaistiin strippi nro 4109/Uurnatalo Kivinen... ei aukea ainakaan mulle, eikä keksi sopivaa hakusanaa jolla sen selityksen täältä löytäisi, vaikka sellainen varmaankin täällä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Strippien numerointi on varteenotettava idea, mutta numeroiden lisääminen vanhoihin rautalankaselityksiin on kuitenkin niin suuri prosessi, että toimistomme rahkeet ei todennäköisesti tule siihen riittämään. Kyseinen strippi näyttää löytyvän hyvin esimerkiksi "uurna" hakusanalla. Oikeaa ilmestymispäivää voi numeron avulla toki haarukointia myös käyttäen arkistoa ja vertaamalla haluttua numeroa tietyn päivän stripin numeroon.

   Poista
 3. Tulkitsin ensin niin että isä etsiskelee auraa ja kysyy tietääkö Heimo sen olinpaikkaa. Mutta Heimon vastaus sopii paremmin siihen tulkintaan että isä haluaisi esitellä hienoa välinettä.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä siihen numeron laittamiseen menisi aikaa noin 10 sekuntia enemmän, joten eiköhäs siinä "tuntipalkoille" pääsisi kun tänne löytäisi helpommin esim. googlella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja voisi olla postituslista niin saisi sähköpostiinsa päivän rautalankaporin ettei tarvis turhaan käydä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.