Barbaarit vyöryvät Eurooppaan - Fingerpori rautalangasta 23.2.2023

 

Päivän stripissä barbaarit vyöryvät Eurooppaan vuonna 380. Tuohon aikaan barbaari oli nimitys kaikille oman maan ulkopuolelta tuleville ja erityisesti persialaisille näiden hyökättyä Kreikkaan. Nykykielessä barbaarilla tarkoitetaan kuitenkin sivistymätöntä ja käytöstavoiltaan törkeää henkilöä. Tätä törkeää sivistymättömyyttä osoittaa stripin barbaari, joka tilaa pizzan runsaalla ananaksella, sillä historiallisesti ananas ei ole kuulunut pizzaan ja siksi tilaus järkyttää pizzan tekijän. Strippi 4882.

11 kommenttia:

 1. Pizzanpaistajan ilme johtuu siitä, että ananas tuli Eurooppalaisten tietoisuuteen vasta Kolumbuksen amerikanmatkojen myötä.
  Hän ei siis tiedä mitä barbaari pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11.42: Jos oletat vitsin olevan se, että pizzantekijä ei tiedä mikä ananas on, niin kerro vielä miten barbaari sitten tietää mikä se on. Ja tee se niin, ettei stripin vitsi mene pilalle.
   Eurooppalainen muuten kirjoitetaan isolla vain lauseen alussa - samaan tapaan kuin suomalainen, ruotsalainen ja marsilainen yms.

   Poista
 2. Todellinen barbaari: italialaiset eivät hyväksy ananasta pizzaa pilaamaan. (Toki ananas oli tuolloin tuntematon.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizzakin keksittiin tiettävästi vasta satoja vuosia Rooman valtakunnan romahduksen jälkeen.

   Fingerporin todellisuudessa toki on voitu tuntea niin pizza kuin ananaksetkin vaikka jo kivikaudella. Fingerporissahan asiat ovat niin kuin Jarla niiden päättää olevan.

   Poista
 3. "Ananaksella" voi viitata johonkin muuhunkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein usko, että kukaan haluaa omaa pizzaansa käsikranaatilla, barbaari tai ei.
   Vai onko tuo jonkinlainen viittaus siihen vanhaan lausahdukseen, jossa toivotaan jollekin inhotulle henkilölle oikeaa ananasta työnnettäväksi sinne-niin? Tämä barbaari ei takuulla viittaa siihenkään.

   Poista
 4. Onks Pette, Littala ja Halli lopettanut Krabolan sponsosorointin kun ei oo hetkeen näkynyt?

  VastaaPoista
 5. https://fi.wikipedia.org/wiki/Normaalien_maihinnousu

  VastaaPoista
 6. Anteeksi minulla oli karmea kakkahätä kun tuota aiempaa viestiä kirjoitin ja halusin päästä vain vessaan, akreksiiviselle, intensiiviselle päiväkakalleni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään. Toivottavasti olet toipunut tuosta kammottavasta koettelemuksesta. Ja Herran siunausta omaisillesi, toivottavasti kaikki tuo korvataan heille tuonpuoleisessa runsain mitoin.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.