Ruohonjuuritason tehtävät - Fingerpori rautalangasta 7.2.2023

 

Kun Kyyttö Oy:n pomo kertoo insinöörin siirtyneen "ruohonjuuritason" tehtäviin, hänen luulisi siirtyneen pois toimistosta konkreettisempaan fyysiseen työhön tai mahdollisesti yrityksen hierarkiassa alemman tason tehtävään. Todellisuudessa pomo tarkoitti kuitenkin että insinööri on kuollut, joten hänet haudataan maahan, siis kirjaimellisesti ruohonjuuritasolle. Strippi 4870.

8 kommenttia:

 1. Ulottuvatko ruohon juuret kuuden jalan syvyyteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitataanko haudan syvyys jaloissa? Jos, niin miksi? :(

   Poista
  2. No ei ulotu. Insinööri Könönen on vielä työmaan nurmikolla pitkänään eikä paikallisen Pramin noutoauto ole vielä hakenut vainajaa pois.

   Poista
  3. Haudan syvyys mitataan jaloissa samasta syystä kuin sen arkun rakentamisen tavarat tuumissa eli nurkkiin kakkoskakkoset tuet ja vuoraus kolmekasilla laudalla. Naulaus nurkkiin kolmetuumasilla ja kansi kiinni kakstuumasilla. Syy tähän mitoitukseen tulee länkkäreistä kun niissä niitä hautauksia paljon tehtiin.

   Poista
  4. No ei tehdä Suomessa arkkuja sen enempää kuin hautojakaan tuuma- eikä jalkamitoituksella. Routaraja varmaan poliisiltakin vaatii oikeutta yhteen puhelinsoittoon...

   Poista
  5. 22.07, voi vaatiakin, mutta todellisuudessa tuo oikeus yhteen puheluun on silkkaa Hollywoodia. Poliisi päättää saako henkilö soittaa kertaakaan, sillä aina on riski, että hän varoittaa rikostovereitaan tai sitten hän on vain ärsyttävä tyyppi ja poliisi haluaa ärsyttää takaisin. Poliisi voi myös antaa pidätetyn soittaa vaikka niin monta kertaa kuin akku kestää tai entisinä aikoina niin monta kertaa kuin kolikoita riitti.

   Heitetään tähän seuraksi toinen poliisiin liittyvä Hollywood-myytti: ei, siviiliasussa olevan poliisin ei todellakaan ole kysyttäessä pakko kertoa onko hän poliisi. Hän saa valehdella siitä. Peitetehtävässä se on suorastaan hänen velvollisuutensa. Kun asiaa vähänkin miettii, niin tuo on aika itsestään selvää. Muutenhan gangsterit kysyisivät asiaa rutiininomaisesti aina uudelta tulokkaalta ja koko soluttautuminen tulisi mahdottomaksi.

   Poista
 2. Suomessa kasvavien ruohokasvien juuret ulottuvat vain muutaman kymmenen sentin syvyyteen. Muissa ilmasto-oloissa kasvaa ruohokasveja joiden juuristo voi ulottua useamman metrin syvyyteen, hyvinkin normaaliin hautaussyvyyteen.

  VastaaPoista
 3. Google kertoo että riippuu lajikkeesta mutta "bermudagrass" ylettyy jopa 6-8 jalan syvyyteen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.