Tatti pystyssä - Fingerpori rautalangasta 17.2.2023

 

Päivän stripissä yhdistyvät sieniä taloinaan käyttävien Smurffien maailma ja klassinen kaupunginjohtaja Homelius -vitsi. Smurffien pormestarille on pystytetty uusi sienitalo, ja kun pormestari käskee kirjoittamaan asiasta lehtijutun, tulee lööpiksi "pormestarin tatti pystyssä". Tästä voi syntyä väärä mielikuva siitä, että lehtijuttu kertoisi pormestarin erektiossa olevasta peniksestä. Strippi 4878.

6 kommenttia:

 1. No voi ku sattu harmittava moka innokkaalle toimittajalle, lieneekö harjoittelija. Ei nuo ole tatteja, vaan helttasieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs sinä ne heltat näet? Smurffitalot muistuttavat muodoltaan eniten juurikin boletus- suvun sieniä. Smurffitalojen väritys vaihtelee. Boletus-sieniin kuuluu Suomessa hyvin harvinaisia, värikkäitä punasävyisiäkin sieniä. Smurffinsinisiä tatteja ei kyllä ole yhtään, niin kuin ei kyllä muitakaan sen sävyisiä sieniä.

   Poista
  2. Ei ole boletus-suvun sienissä laikkuja lakissa. Voisivat olla jonkinlaisia kärpässieniä, vaikka eivät nekään ihan tuollaisia ole, mutta niillä tosiaan on heltat.

   Poista
 2. Tuo ei ole pormestari, vaan Suurstrumffi.

  VastaaPoista
 3. Missäkö näen? No juuri sen valmistuneen talon räystään alla, sijoittuu sen partaäijän hatun yläuolelle just molemmissa kuvissa.
  Sitäpaitsi nu täplät jäljittelee kärpässienien ym täpliä, jotka jää siihen hattuun ku se sieni syntyy semmosessa pussissa, ne on rippeitä siitä pussista. Yhdenkään tatin tunistuskuvaan ei kuulu sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten oikein, mutta nuo eivät ole helttoja, vaan varjostuksia.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.