Ilmaista dadaa - Fingerpori rautalangasta 13.9.2023

 

Puhelinliittymien mukana tulee tyypillisesti ilmaista dataa, eli liittymän kuukausimaksuun kuuluu tietty määrä tai rajoittamattomasti tiedonsiirtoa internetin kautta. Heimon liittymän mukana ei kuitenkaan tullut dataa vaan dadaa, eli dadaistista taidetta, jonka tyyliin kuuluu toimia perinteisen taiteen vastakohtana usein stripissäkin esiintyvän kollaasin muodossa. Strippi 5046.

10 kommenttia:

 1. Mutta entä Sammy Babitzin? Minne jäi Sammy Babitzin? Ei voi kirjoittaa dada ilman, että mainitsee Sammy Babitzinin. Eihän tämä ole tottakaan, ettei tässä muka ole sanaakaan Sammy Babitzinista. Nykynuoriso ei näköjään enää arvosta Sammy Babitzinia. Pitää arvostaa Sammy Babitzinia.

  VastaaPoista
 2. Kielenhuolto ei ole palstan aihe, mutta pakko todeta... sana ilmainen taipuu "ilmaisesta" ei "ilmaista"

  ilmaista viittaa asiaan jossa on ilmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20.33., Kyllä se tässä tapauksessa on ilmaista. Ja jos ei ole, niin sitten se on ilmaisea tai ehkä ilmainenia. Tuo sinun ehdotuksesi viittaa johonkin, joka tulee pois jostain, joka sisältää ilmaa (ablatiivi).

   Tai jotain sinne päin. En nyt osaa sitä tuon paremmin ilmaista.

   Poista
  2. "Puhelinliittymien mukana tulee tyypillisesti ilmaisesta dataa." Oletko tosissasi?

   Poista
  3. Sanan ilmainen partitiivi on ilmaista. Ja elatiivi on ilmaisesta.

   Poista
 3. Tässä taitaa olla kyse ns. hyperkorrektista muodosta. Suomalainen muuttaa "kovan" konsonantin "hienompaan" eli pehmeään versioon jolloin datasta tulee dada. Tällaisia ovat myös esim. "bubi" (pubi), "psygologia" (psykologia) ja "gynegologia" (gynekologia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyse erään kotimaisen puhelinoperaattorin mainoksesta, josta käsite "ilmainen dada" on napattu.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Dali oli surrealisti. Dada oli aikaisemmin, ensimmäisen maailmansodan aikaan ja aivan erinäköistä kamaa. Dadassa ei ollut selkeää ideaa ja jokainen sai itse päättää mitä näki. Surrealismi taas oli jonkinlaista vääristynyttä realismia. Esim valuvia kelloja, ylimittaisia raajoja ja niin edelleen. Kaikki kuitenkin selkeästi taidolla maalattuja.

   Poista
 5. Olipa tyhmä kommentti. Yhtähyvin voisi sanoa että on oikein sanoa maton ja madon... onhan ne, mutta meinaa eri asiaa

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.