Lehdet täynnä seksiä - Fingerpori rautalangasta 11.9.2023

 

Päivän stripissä miehet ovat sitä mieltä, että nykyisin lehdet ja media on täynnä seksiä ja paljasta pintaa. Toinen kuva osoittaa heidän kuitenkin unohtaneen, että ennen tilanne oli todellisuudessa varsin samankaltainen, ellei esimerkkinä olevan Hymy-lehden perusteella vieläkin seksi- ja alastomuuspainotteisempi. Strippi 5044.

14 kommenttia:

 1. Päinvastoin... Nykyjään alastomuus on tabu.

  Esim. Fingerporissa ei ole useaan vuoteen näkynyt piirrettyä kullia.

  Samaten alastomuutta on aikoinaan ollut salkkareissa, kyllä isä osaa, metsolat, kummeli ja moni muu

  Nykyjään ei edes BBssä vilahda kullia

  2000 luvun alussa oli Yliopistonkadun valokuvaamon ikkunassa mainos, jossa 12-13v poika, päässä PELKKÄ ylioppilaslakki

  VastaaPoista
 2. Joskus 70-luvulla Hymy oli tosiaan yllättävän roisi. Ja ihan harmitonta valtavirtaa edustaneissa Iltalehdessä ja Katsossa oli vielä parikymmentä vuotta sitten käytännössä jokaisessa numerossa yläosaton kuva tai useampikin.
  Strippinä kyllä huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1970-luvun Seura-lehdenkin kannessa saattoi olla vähäpukeista meininkiä. Muistan erityisesti yhden numeron, jossa kannessa luki "Terveisiä saunasta", ja kuvana tietenkin saunanraikas nuori neito, toki sellaisessa asennossa, etteivät strategiset paikat aivan näkyneet.

   Poista
 3. gh unohtuiko Suomi?
  Hymy-lehden.... Mitä vittua... et osaa taivuttaa totaa vokaaliin päättyvää sanaa, mutta osaat taivuttaa nimen Allan joka päättyy vokaaliin... Toi Hymy taivutetaan Hymyn.

  Käyttämäsi muoto -lehden olisi OK jos lehden nimi olisi esim. Haluatko käsityömestariksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi kun katsos Hymy tarkoittaa muutakin kuin lehteä.
   Mietipä miltä tämä kohta selityksestä näyttäisi tällaisena: "...esimerkkinä olevan Hymyn perusteella...". Ja tosiaan, Allanteen isä näyttää hymyilevän leveästi nähdessään... niin, mitä hän sitten näkee? Keksi tähän jotain pakkomielteisen rivoa. Vaikkapa tuosta 12-vuotiaasta pojasta, jota et näköjään saa mielestäsi.

   Poista
  2. Jos oli 2000 vuonna 12, niin oli syntynyt 88-87... eli nykyjään about 34-35 vuotias... tosin vaikka tosta mainosesta olisi napannut kuvan, niin kukaan ei yhtistäisi häntä kyseiseen mieheen.

   Myös Autovarkaassa (ei siis autovaras nimisessä elokuvassa) näkyi kulli ja pillu

   Nykyjään alastomuus = seksi... ei suvaita... kohta peitetään alastomat patsaatkin

   Joten strippi ei ole totta

   Poista
  3. gh, et näköjään tiedä miten valokuvat toimivat. Niihin kuvattu henkilö ei vanhene ajan kuluessa. Tuossa julisteessa oleva poika on valokuvassa edelleen 12-vuotias ja tulee aina olemaan, vaikka elävä versio vanheneekin.
   Ja mihin suomi unohtui? Autovaras-niminen elokuva kirjoitetaan väliviivalla. Sitä paitsi aika monessakin elokuvassa näkyy. Itse asiassa filmiteollisuudessa on jopa omia vilautteluun keskittyviä haaroja...

   Poista
  4. Tämä on mielenkiintoinen video. Jos mies kuvaa itseään runkkaamassa 13 vuotiaana, niin voiko hän saada 30 vuotiaana tuomion lapsipornon hallussapidosta 🤔

   Poista
  5. 14.26, helposti. Ainakin päätellen siitä, että jokunen vuosi sitten USA:ssa mies sai tuomion sarjakuvaan tekemistään piirroksista, joissa hahmo näytti alaikäiseltä, vaikka olikin oikeasti useamman sadan vuoden ikäinen noita. Kaiken lisäki piirrokset olivat manga-tyyliä, eli eivät kovinkaan realistisia. Ei tosin tainnut olla kovinkaan pitkä tuomio, enkä tiedä kaatuiko myöhemmin vetoomuksessa tms.

   Poista
 4. Mikä se vitsi on tässä?

  VastaaPoista
 5. Pitää paikkansa että ennen oli yleisesti ottaen vapaampi alastomuus. Johtuu luemma siitä että vasemmisto on tehnyt täyskäännöksen seksuaalisesta vapautumisesta moralismiin. Porvarit ovat suhteellisen samaa kuin ennenkin

  VastaaPoista
 6. Entä ensimmäisen ruudun letku(?) ja puupaneeli / ovi(?) joka loistaa(?), kai niillä joku merkitys on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuvaputkitelevisio. Sopisi kyllä paremmin jälkimmäisen ruudun aikakauteen.

   Poista
  2. Se on seinätelineessä oleva televisio, josta tulee törkyä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.