Omena ei putoa kauas puusta - Fingerpori rautalangasta 12.9.2023

 

Sanonnalla omena ei putoa kauas puusta tarkoitetaan tavallisesti sitä, että lapset muistuttavat monin tavoin vanhempiaan. Vertauksen konkreettisen alkuperän voi ymmärtää niin, että puusta putoava omena jää yleensä maahan puun alle tai ainakin sen välittömään läheisyyteen. Päivän stripissä Heimo käyttää samoja sanoja kuitenkin hyvin yllättävässä tilanteessa, jossa putoava omena ei putoa edes maahan asti, vaan jää ilmaan leijumaan lähelle omaa oksaansa. Strippi 5045.

10 kommenttia:

 1. Väärä linkki! Linkkisi vie kuvaan joka on pysähtynyt, ei videoon.. siinä näkyy vain putoava omena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsopa kuoren rakennetta tarkemmin. Tuo ei ole omena, vaan appelsiini.

   Poista
  2. Hyi olkoon. Madon rei'istä ruvetaan puhumaan tuolla tavalla kaikkien nähden. Yritetään nyt pitää edes internet puhtaana kaikenlaisesta törkeilystä.

   Poista
 2. Nyt oli kyllä poikkeuksellisen huono strippi. Arvaan, että Jarlalla on ollut hirveä kiire ei yhtäkään strippi-ideaa valmiina ja hän on kyhännyt nopeasti jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä Fingerporit ovat huonoja aina joskus elo-syyskuussa. Ehkä Jarla tekee ison satsin ennen lomaa mahdollisimman nopeasti ja ilman sen kummempaa itsekritiikkiä.
   Eli toisin kuin gh olettaa, Jarla ei tee päivän strippiä edellisenä iltana.

   Poista
 3. No mutta missä tän päiväinen?

  Nyt tuli kenties liian pahan?

  Vitsi on vähän sama kuin tässä:

  https://crop.kaleva.fi/OheDpVBO0u9T6O7I087PTGBeLoo=/smart/https%3A//lorien-media-prod.s3.amazonaws.com/images/cartoons/2271983/migrated/18b1409702884567b8ce1864e37c0bef.jpg

  Tässä vielä lisävinkki sulle
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Data_(Star_Trek)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kyselet tämänpäiväistä (yhdyssana, mihin suomi unohtui?) kello kahden aikaan yöllä. Olet jopa laittanut nimimerkkiisi tiedon, että yössä ollaan.
   Mutta nyt pitää antaa tunnustusta geehoolle siitä, että minäkään en arvannut mistä uudessa oli kysymys.

   Poista
  2. Päivä vaihtuu 00:00

   Poista
  3. 12.17. ei, vaan vuorokausi vaihtuu silloin. Päivä alkaa auringon noustessa. Päivä päättyy auringon laskiessa ja alkaa ilta, jos vaihtuu saumattomasti yöksi... joskus. Vuorokausi päättyy klo 24.00, joka on käytännössä sama kuin klo 0.00.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.