Läsnä arjessa - Fingerpori rautalangasta 14.9.2023

 

Päivän stripissä nainen kertoo olevansa läsnä puolisonsa ja lastensa arjessa. Tällä hänen voisi luulla tarkoittavan, että puoliso ja lapset ovat naiselle päivittäin ensisijaisen tärkeitä asioita elämässä. Todellisuudessa hän tarkoitti olevansa läsnä vain arkena, ja pyhäisin hän viihtyy mieluummin strippiklubilla kuin puolison ja lasten kanssa. Strippi 5047.

7 kommenttia:

 1. Olisi toiminut myös "Olen läsnä puolisoni ja lasten arkissa"

  Seuraavassa kuvassa iso laiva jossa on koko perhe.

  Okei, ei kieliopillisesti täysin oikein, mutta eihän se hyvää vitsiä pilaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna nyt olla jo. Jos vitsissä on kielioppivirhe, niin se ei ole mikään vitsi. Se on vain virheellinen muoto.
   Ja lienet sama tyyppi, joka valittaa aina, jos vitsissä tai selityksessä on jotain, joka ei sovi sinun virheelliseen kielioppiisi.
   Eikä se ole lasten. Se ei ole edes lapsien. Eikä lapseiden, tai vastaavaa. Kantasana on lapsi, monikko lapsit ja siitä genetiivin pääte loppuun: lapsitin.

   Poista
  2. Oltiin lähdössä matkalle veljentyttären perheen kanssa ja perheen äiti toteaa "...kohta lähdetään kunhan saa auton lapsitittua..." isä jatkaa "voidaan lähteä - lapsitin auton jo...", joten "lapsitin" on teonsanan päättymä -muoto.

   Poista
  3. Kyseessä on viihteellinen sarjakuva, ei äidinkielen opetus. Toinen voisi olla "Ostin keittiöön uuden maton" ja keittiön lattialla mato....

   Tai "haluan häihin runsaasti punaisia kukkoja" ei ole montaa punaista kukkaa, vaan monta kukkoa

   Ei 100% kieliopillisesti oikein, mutta toimii

   Poista
  4. Anon 6.11., On 0% kieliopillisesti oikein, eikä toimi lainkaan.
   Oma ehdotus tuolla linjalla: nainen sanoo "olen läsnä puolisoni ja lasteni arjesssa". Seuraavassa kuvassa hän on läsnä oman puolikkaansa ja paistinlastansa kanssa.
   Toimii ihan yhtä hyvin. Eli huonosti.

   Routarajalle: Fingerporissa idea on usein, että sama sanamuoto tarkoittaa useampaa asiaa. Lapsitin tarkoittaa kaikkia täällä ehdotettuja asioista ja varmaan vielä muutamaa muutakin.

   Poista
  5. Erään kerran ostin lapsitin-laitteen, jolla on tarkoitus muuttaa kaikki laitteet lapsille sopiviksi. Kotona ihmettelin miksei toimi, vaikka mukana oli oikein takuulappu. Tarkemmin katsoen laite on "Lapsitin", valmistaja on Alvar Gullichsen ja takuussa lukee "Taatusti ei toimi". Näin ollen Lapsitin on(kin) erisnimi aivan kuten Anonyymi klo 12.11 huomautti.

   Poista
 2. Velipojalla oli tapana sanoa,:"...eniten kunnioitan työtä ja pyhitän siten pyhäpäivät tekemällä töitä."

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.