Kaimaani - Fingerpori rautalangasta 25.9.2023

 

Kun Heimo toteaa "tuossa on kaimaani" hän tarkoittaa että heidän edessään on Krokotiilieläimiin ja niiden Kaimaanit-alaheimoon kuuluva eläinyksilö. Allan ymmärtää asian kuitenkin väärin ja luulee Heimon tarkoittavan kaimaa, eli saman nimistä henkilöä. Niinpä Allan luulee Heimon tarkoittavan, että edessä olevassa krokotiilissa on Heimon kaimaa, eli että krokotiili olisi syönyt Heimo-nimistä henkilöä ja osa tästä Heimosta olisi yhä krokotiilin sisällä.  Sanat voisi ymmärtää myös siten, että krokotiili muistuttaisi ulkonäöltään kyseistä Heimon kaimaa. Strippi 5054.

14 kommenttia:

 1. Minä käsitin, että Heimo sanoo "kai maani". Eli että tuossa eläimessä on luultavasti/ehkä maani (Suomi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, minä taas käsitin Heimon tarkoittavan kaimaanilla erityisesti ja mieluiten Kai-nimisiä tyyppejä syövää krokotiilia. Samaan tapaan kuin saapasmaani, joka puolestaan kerää saappaita.

   Poista
  2. 🤪😇👃🤪🤪🥵25. syyskuuta 2023 klo 12.17

   Itsekin ajattelin samaa... kuitenkin selitys on lähempänä alkuperäistä ideaa vieraskirjasta:

   Jarkko wrote on 18/09/2023 at 17:15
   Allan ja Heimo ovat eläintarhassa. "Katso kaimaani" - sanoo Allan. Heimo ryhtyy tuijottamaan eläintarhan työnetekijää jonka nimikyltissä lukee "Allan". - Ei tuo kovin kummalliselta näytä, ajattelee Heimo.

   Poista
  3. 🤪😇👃🤪🤪🥵25. syyskuuta 2023 klo 12.18

   Tosin alkuperäinen idea "katso kaimaani" on kieliopillisesti parempi kuin Penan tulkinta

   Poista
 2. Rohkea veto Rautalangoittajalta käyttää ilmaisua Heimo-niminen. Täysin puhdasta vinoilua tai pottuilua, ellei suorastaan jotain siltä väliltä. Tässä ainakin jokaiselle järkevälle ihmiselle pitäisi tulla selväksi, että tuota muotoa ei ole tarkoitettu salaamaan sitä, että kirjoittaja ei tiedä miten nimi taivutetaan. Mutta mikäpä hullua pysäyttäisi. Jäämme odottamaan Garyn sekoamista. Jännitys ei tiivisty. Itse asiassa juttu on jo harvinaisen tylsäksi kulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuoliaaksi olisi tämä palsta kulunut ilman kiehtovia kielenhuollollisia pohdintoja. Omasta puolestani muuten käyttäisin sivulausetta salaamaan epävarmuuteni sanojen taivutusten kirjaamisessa muiden luettavaan asuun.
   Esimerkkinä: Allan luulee, että Heimo tarkoittaa krokotiilin syöneen henkilön, jonka nimi on Heimo.

   Poista
  2. Kai tuo kroko on syönyt vain osan Heimo nimisestä henkilöstä, että tuo sanonta kaimaani olisi oikein. Eli tuo on syönyt kaimaani, mutta ei koko kaimaa

   Poista
 3. ☠️🌝💯🌚🌛🌚💯☠️💯💩🌝25. syyskuuta 2023 klo 15.30

  On se Heimo kumma jätkä, tunnistaa Kaimaanin, mutta ei tiedä mikä on Junalippu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heimo on kumma jätkä kun ei ole varma maa-alueistaan. Samaa sarjaa kuin eräs YLE:n toimittaja, joka ei ole varma nimestään. Haastateltava poliitikko esittäytyi hänelle "Väyrynen" niin tämä vastaa "Byman kai"

   Poista
 4. Eikös ton voi myös käsittää niin että Heimo tarkoittaa että tuossa edessä oleva maa-alue on hänen, kai tuossa edessä oleva alue on minun eli lyhyemmin kai maani

  VastaaPoista
 5. 80.000 kävijää täyteen tai OH-ATK putoaa 😂25. syyskuuta 2023 klo 17.43

  Olipa pitkä ja syväluotaava selostus.


  Jos olisit kirjoittanut sen samassa mielentilassa kuin tän http://www.rautalankapori.fi/2017/04/trump-ravistelemaan-kuvioita-fingerpori.html?m=1 olisi selostus ollut "Stripissä leikitellään sanalla Kaimaani ja sanan Kaima taivutusmuodolla"

  Ja kyllä, tuo on 6 vuotta vanha strippi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä selostus ja valitat. Lyhyt selostus ja valitat. Tarkka selostus ja valitat. Epämääräinen selitys ja valitat. Oikea selitys ja valitat. Toinen oikea selitys ja valitat.
   Olet kai maanikko.

   Poista
 6. Sitä ihmettelen, miksi Heimo, tunnettu tiedemies, on lähtenyt eläintarjaan Allanin, tunnetun tomppelin kaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kavereita jo hiekkalaatikolta. Samoin kuin Holger ja Sami. Holger Kaasik tunnettu sellisti kertoi kaveristaan:"...toi tossa on Sami. Se ei soita mitään eikä ymmärrä mitään mun musiikista. Sami haluaa poliisiks. Mutta ei sen tarvikkaan. Sami on muita juttuja varten."

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.