Veijon varaosaliike - Fingerpori rautalangasta 22.9.2023

 

Kun Heimo menee Veijon varaosaliikkeeseen, hän odottaa löytävänsä varaosia autoonsa. Yllättäen kyseessä ei kuitenkaan ole auton varaosia myyvä liike, vaan Veijon varaosia myyvä liike. Myynnissä on siis ihmisen varaosia, jotka ovat joko Veijosta lähtöisin tai Veijoille sopivia. Strippi 4918. Uusinta.

11 kommenttia:

 1. 🪒🪒🪒🪒🪒🪒🪒🪒22. syyskuuta 2023 klo 10.23

  jotka ovat joko Veijosta lähtöisin tai Veijoille sopivia

  Pakko antaa kehut tuosta taivutuksesta. 👍👍👍

  Olisi ollut vähän huono suomi jos ois kirjoittanut tyylin "Veijo nimisestä miehestä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ei ole kyse eräästä tietystä Veijo-nimisestä miehestä, vaan miehestä, jonka nimi nyt sattuu olemaan Veijo. Vitsi ei siis liity siihen, että hänen nimensä on Veijo. Tämä toimisi ihan yhtä hyvin, vaikka miehen nimi olisi Gary.

   Pakko kyllä ihmetellä ihmisen psyykettä, kun jaksaa tarttua vielä tuohon vuosien takaiseen tapaukseen, jossa käytetty muoto oli täysin perusteltu, sillä vitsi oli nimenomaan siihen tiettyyn nimeen liittyvä, eikä olisi toiminut jollain muulla nimellä.

   Poista
  2. 🌮😎🌮🤪🌮😎✊🏿🐯✊🏿🌮22. syyskuuta 2023 klo 20.58

   gh, vuosien takainen? Ehhei sentään. Juuri 11 päivää sitten todettiin:

   "Hymy-lehden perusteella" eli ei osattu taivuttaa nimeä Hymy 🌚

   Poista
  3. Tuo ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, jossa valitat tuosta väliviivaa käyttävästä muodosta. Olet valittanut tuosta jo vuosia. Aina, kun on nimi, jossa on väliviiva, niin valitat. Jos ei ole väliviivaa, vaan nimi on taivutettu sellaisenaan, niin sitten tulet tänne riehumaan siitä, että miksi nyt näin, kun ei ole ennenkään.
   Hullu mikä hullu.

   Poista
 2. Entäs mitä mieltä palstan kielipoliisit on tän pvä iltasanomien otsikosta...
  Näin presidentti­ehdokkaat puhuivat Venäjästä ennen Ukrainan sotaa

  Venjäjästä? Kans kun ei Tampereesta tai Nokiasta... ehkä toimittaja menee itsekin Venäjään, ja lähtee Venäjästä pakoon nopeasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo paremmin laadittu otsikko kuin tuo sinun valituksesi "Venjäjästä". Tai sinun ehdotuksesi, joka lienee, että presidentti ehdokkaiden olisi pitänyt puhua Venäjältä.
   Ja edelleen: mikä on tän? Entä mitä sana "Kans" on tarkoittavinaan tuossa kohdassa?
   Merkillistä miten kaikkein pahimmat kielioppivalittajat tekevät aina itse eniten virheitä.

   Ja lauseet muuten lopetetaan pisteeseen.

   Poista
 3. Ompas agressiivista porukkaa... täällä KEHUTAAN ylläpitäjää, niin ei tuu ku paskaa niskaa
  "Pakko antaa kehut tuosta taivutuksesta. 👍👍👍"

  VastaaPoista
 4. Ainut tilanne jossa noi lisäpäätteet on tarpeen, on nimet joiden taivutus ei onnistu. Esim. TV-ohjelmat Haluatko miljonääriksi, tietäjät tietää, maajussille morsian, tähdet tähdet, tanssii tähtien kanssa, duudsonit tuli taloon, ei saa nauraa... huh ompa näitä paljon joita ei voi taivuttaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pötyä. Ajattele tilannetta, jossa joku kertoo, että tapasin kaupungilla Garyn. Kuulija ihmettelee, että kuka on tämä Gary, joka hänen pitäisi tuntea. Ei vaan tunne. Miettii siinä sitten loppupäivän, että onko dementia iskenyt, kun ei vaan Gary tule mieleen.
   Jos taas joku kertoo, että tapasin kaupungilla Gary-nimisen tyypin, niin kuulijalle selviää heti, että tämä Gary ei ole joku tietty hänelle ennestään tuttu henkilö.

   Tuolla samalla periaatteella Rautalankaporissa on käytetty tuota liitettä.
   Ja se ei muuten ole pääte, vaan liite. Sinun on ihan turha yrittää päteä, kun ei sinusta ole siihen.

   Poista
 5. Hyvä veto... tänään lehessä "Miitta Sorvalia kysytään aina Tanssii tähtien kanssa –ohjelmaan, mutta hän kieltäytyy: Tässä syy" eikö toi formaatti oo niin tuttu kaikille et ois voinu sanoa ihan Tanssii tähtien kanssaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi sanoa, sillä sanalla "kanssaan" on toinenkin merkitys. Pitäisi olla "Tanssii tähtien kanssaahan". Mitä tulee tuttuuteen, niin kuka vielä muistaa, että tuo nimi tuli "Tanssii susien kanssa"-nimisestä elokuvasta?

   Ja kyllä, gh, tein tuo tahallani. In joor feis.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.