Ei millään ilveellä - Fingerpori rautalangasta 7.2.2024

 

Kun kuninkaalle todetaan, ettei kansaa saa hyväksymään veronkorotuksia millään ilveellä, luulisi käytössä olevan sanonta, jossa "ei millään ilveellä" tarkoittaa kuvainnollisesti "ei millään keinolla". Stripissä ollaan kuitenkin mahdollisesti kyseisen sanonnan synnyinsijoilla, sillä käytetyt keinot olivat pelkästään hovin narrien eli ilveilijöiden konkreettista ilveilyä. Strippi 5163.

6 kommenttia:

 1. Kukas tuo kuningas sitten on? Suomea puhuu, joten onko Suomen kuningas, eli Ruotsin kuningas? Maunu Eerikinpoika mahdollisesti. Paitsi että tämä oli vuonna 1324 vasta kahdeksanvuotias ja sijaishallitsijana toimi hänen äitinsä Ingeborg Norjalainen. Maunun edeltäjänä toimi drotsi Matias Kettilmundinpoika, joka piti korkeinta valtaa pari vuotta, kun edeltävä kuningas Birger Maununpoika oli syösty vallasta vuonna 1318. Samainen Matias toimi Suomen käskynhaltijana vuodesta 1324, joten ehkä kuvassa onkin hän, sillä ennemmin tuo on 45-vuotias kuin 8-vuotias. Hänen aikanaan Turun linna oli loistossaan ja se oletettavasti oli aika kallista, joten veroja varmaan tarvittiin.
  Mietteitä ja syventävää keskustelua tämän teorian suhteen?
  Gary?

  VastaaPoista
 2. Strippi "Älä! Juuri tuota ne haluavat! " voisi kaivata myös selitystä... ei ainakaan haulla löytynyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren Tapan ei ole tänään paikalla, mutta saanen sijaistaa.
   Haku "masokistit" palauttaa rautalangan aiheeseen jota kysyitte. Rautalangan oheistietona saamme myös lukea tiedon ettei poliisisedän pullossa olekaan pippuria vaan paprikaa. Joku vain kirjoittanut siihen pippuri.

   Poista
  2. Onko päivän Hesarissa?
   Jos ei ole, vaan muualla, niin pyydä nätisti ja anna linkki, niin selitämme. Sitten saat kiittää selityksestä, jos haluat, että selitämme jatkossakin. Toistaiseksi kiitoksia ei ole tullut, pelkästään haukkuja. Joten oikeastaan saisit kiittää noista vanhoista ensin, jos haluat selityksen tähän uuteen.

   Poista
  3. "Älä! Juuri tuota ne haluavat"

   Nyt on itseironia kohdallaan... Sääli että palstalla muutama huumorintajuton pelle.. varmaan jos Facessa kysely "23+77" niin he kulli pystyssä klikkaa palkkia 100 🤣🤣🤣 ka saa valtavan mielihyvän siitä

   Poista
  4. Strippi ! Juuri tuota ne haluavat! Vitaili aikoinaa ajabkohtaisesta poliisien liiallisesta voimankäytöstä... Pienellä Fibgerpori Twistillä tietenkin

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.