Yhdeksänhenkinen orkesteri - Fingerpori rautalangasta 22.2.2024

 

Kun Fingerporin uuden musiikkitalon rakenteet tippuvat orkesterin päälle ja koko orkesteri menettää henkensä, huomauttaa kissa että kyseessä oli yhdeksänhenkinen orkesteri. Orkesterin yhdeksänhenkisyys ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin kissoilla, joilla sanotaan olevan yhdeksän henkeä siinä merkityksessä, että kissoilla on taipumus selviytyä erilaisista näennäisesti vaarallistista onnettomuuksista, kuten putoamisista hengissä. Orkesterin kohdalla yhdeksänhenkisyys tarkoittaa kuitenkin sitä, että edesmenneeseen orkesteriin kuului yhdeksän henkilöä. Strippi 5175.

4 kommenttia:

 1. Aika väkinäinen vitsi. Vaikka orkesterilla olisikin ollut yhdeksän henkeä samassa mielessä kuin metaforisella kissalla, kyllähän ne henget olisivat loppuneet kesken yhdeksän ihmisen kuoltua.

  Vai onko orkesterilla kokonaisuutena yhdeksän henkeä, joista jokainen jakautuu tasaisesti sen jäsenten kesken? Tällöin, jos orkesterin jäsenistä vain viisi olisi kuollut onnettomuudessa, olisiko orkesterille jäänyt 8,44 henkeä jäljelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai loppuuko henki ihmisen kuoltua? Paljon on olemassa uskomuksia siitä, että ihmisen kuoltua henki siirtyy henkimaailmaan.

   Poista
 2. Odottamatonta nähdä vitsistrippi, jossa on yhdeksän onnettomuudessa kuollutta ihmistä.
  Tuo olisi jotenkin toiminut, jos orkesteriin olisi kuulunut kahdeksan jäsentä. Silloin olisi kuollut kahdeksan ja yksi henki olisi vielä jäljellä. Tosin miten sen olisi toteuttanut? Piirtämällä seitsemän kuollutta ja yhden elävän? Silloin ei kyllä kukaan ymmärtäisi, että niitä kuolleita onkin kahdeksan. Ja kaiken lisäksi tuo soittajaporukka olisi silloin
  ollut oktetti, josta muodostui solisti.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.