Työstaisteluiden vuoksi mikään ei kulje - Fingerpori rautalangasta 15.2.2024

 

Kun televisiossa sanotaan, että työtaisteluiden vuoksi juuri mikään ei tänään kulje, luulisi tämän tarkoittavan julkisen liikenteen palveluita. Osoittautuu kuitenkin, että bänditreeneissä Allanin kitaransoittokaan ei kulje, eli sanoilla "mikään ei kulje" olikin laajempi ja kirjaimellisempi merkitys kuin olisi olettanut. Strippi 5171.

8 kommenttia:

 1. Miksi Allanin bändikaveri on säästynyt tältä ilmiöltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on niin huono, ettei eroa vanhaan huomaa.

   Poista
  2. Koska tuli harjoituksiin saapilla eikä skeidalla.

   Poista
 2. Ei ihme, että kitaransoitto ei suju, kun Allanteella näyttää olevan basso. Itsekin kitaraa soittavana Jarlanne ei tekisi tuollaista vahingossa. Kielten määrä ja oikean käden tekniikka kertovat Allanteen käyttävänä ns slapping-tekniikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basso-nimistä soitinta ei ole olemassakaan. Basso on ääniala, tarkoittaen sitä matalaa jota säestyksissä käytetään.
   Ennen kuin bassokitaraa (jota Allan soittaa) oli keksittykään, orkestereissa käytettiin bassoviulua eli konrabassoa rytmiryhmän runkona. Sitäkin kutsuttiin, virheellisesti, nimellä basso.
   Näissä sanojen väärikäytöissa vituttee eniten se, että kun joku joskus erehtyy käyttämään sanaa sen oikeassa merkityksessä, sitä ei kukaan ymmärrä :(

   Poista
  2. Jos kontrabasso on soitin, niin mikä kontra-altto on. Entä kontra-amiraali.
   Mutta vakavasti, alunperin matalaa, usein ostinatona soitettavaa säestystä soitettiin sellolla. Sittemmin sitä haluttiin vahvistaa vielä matalammalla äänellä ja kehitettiin isompi instrumentti, joka soitti sellon päälle samaa ostinatoa. Siitä käytettiin nimitystä "vastamatala", eli kontrabasso. Tuota alettiin sitten väärinkäyttää itse instrumentin nimenä. Ja nyt kukaan ei enää tiedä mitä tarkoitetaan, jos joku sanoo soittavansa kontrabassoa ja meinaa sillä oikeaa merkitystä.
   Suomessa muuten alunperin kitara tarkoitti kreikkalaista lyyrantapaista instrumenttia, ja se toinen instrumentti oli nimeltään gitarri. Mutta sanojen väärinkäytön vuoksi gitarri tunnetaan nyt nimellä kitara ja kitara puolestaan nimellä kithara.
   Eli ääripuristin mielestä Allan soittaa bassogitarria?

   Poista
 3. Rumpujen soitto onnistuu koska "juuri mikään ei kulje". Jos olisi "mikään ei kulje" niin ei kulkisi myöskään rumpujen soitto. Tosin silloin ei kulkisi henkilöautokaan. Onko tuo muuten Skoda eli skeida ja syy paskaan eli skeidaan soittamiseen?

  VastaaPoista
 4. Auto on Skoda 1000 MB noin mallia 1965.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.