Alkoholin ja tupakan myynti - Fingerpori rautalangasta 21.9.2021

 

Allan ei kaupan kassalla saa ostettua alkoholia tai tupakkaa liian nuoren iän vuoksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole harvinaisesti ole asiakkaan matala ikä, vaan kassan alaikäisyys. Suomessa alle 18-vuotias saa myydä alkoholia tai tupakkaa vain täysi-ikäisen valvonnassa. Strippi 4472.

4 kommenttia:

 1. Margit Sillampää21. syyskuuta 2021 klo 9.10

  Eli stripin idea on vain naljailla Suomen älyttömille laeille.

  "Alkoholin ja tupakan myynti
  Alkoholin ja tupakan myynti vähittäiskaupassa:
  alle 18-vuotias ei saa myydä alkoholia tai tupakkaa.

  Alkoholin ja tupakan myynti ravintolassa:
  16-vuotias saa anniskella alkoholia vain vastaavan hoitajan tai tehtävään nimetyn henkilön välittömän valvonnan alaisena. Myös tupakan myynnin on tapahduttava 18 vuotta täyttäneen valvonnassa. Lisätiteoa Valviran sivuilta"

  Eli baarista 17v harjoittelija ei saa myydä Baarista mukaan 5 prosenttista olutta, mutta voi myydä tuopista 40 prosenttista.

  Toinen tulkinta on se että srtipissä ei yksinkertaisesti ole vitsi, kuten ei tässäkään https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/5d52bfabb89c4c7db5342282c09454b5.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo huolestua, että et tee yhtään kirjoitusvirhettä, GH, mutta tulihan se sieltä, jopa kolmena kappaleena. Viivästyminen taisi vain johtua copy-pastesta.

   Siis kolme sen lisäksi, joka on nimimerkissäsi, jota et ole vieläkään älynnyt korjata.

   Poista
 2. Nyt Jarla on epäonnistunut. Eihän tämä ole vitsi, vaan totta. Olen itsekin ollut vastaavassa tilanteessa kun kerran tilasin olutta ravintolassa. Kesäapulainen pyysi minua odottamaan ja kävi hakemassa aikuista paikalle.

  VastaaPoista
 3. Vai onko kassan ikä määrittämätön, kun naamasta näyttää nuorelta, mutta kurttuinen kaula, vanhuksen korva ja maksaläikät (?) viittaavat iäkkäämpään henkilöön? Tällöin ikää ei tarkkaan ottaen ole.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.