Ananas ja pizza - Fingerpori rautalangasta 29.9.2021

 

Päivän stripissä nähdään yhden pizzan mielipide ikiaikaiseen kysymykseen siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Samalla "et kuulu tänne" lausahduksella on kaksi merkitystä. Toisaalta se on viittaus muukalaisvihamielisyyteen, toisaalta on mahdollista että pizza ei kuule mitä ananas sanoo.

11 kommenttia:

 1. Säilyketölkkiananas on meillä Suomessakin ollut monta vuosikymmentä kauemmin tuttu kuin pahvilaatikkoon pakattu noutopizza. Mutta eihän nuo muukalaisvihamielisyyskysymykset mitään logiikkaa vaadi.

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa tuossa stripissähän on kaksoisvitsi, koska noilla molemmilla lauseilla on kaksoismerkitys. Ananastölkin "On ilmoja pidellyt" -lause voi viitata siihen, että säilyketölkit ovat ilmatiiviitä, jolloin tuote säilyy pidempää.

  VastaaPoista
 3. Ananasviipaleet, jotka tunkeutuvat pizzojen sisään vastoin näiden tahtoa, ovat alinta pohjasakkaa. Kehollinen itsemääräämisoikeus kuuluu jokaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ananasviipaleet eivät kyllä stripissä ole tunkeutumassa mihinkään.

   Anananaspurkin repliikki on jopa kliseenomaisen perinteinen keskustelunavaus, sikäli kun suomessa on small talkia, tämä ananaspurkin lausahdus on sellainen jo kymmenien vuosien takaa.

   Poista
 4. Tuo on hyvä. Ei kuulu ananas muuhun kuin jälkiruokaan. Hyvä jos siihenkään.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat makuasioita, mutta kyllä voi ananasta olla pizzassa. Mikä onkaan parempaa, kuin Americano eli kinkku, Aurajuusto ja ananas. Ananasta pizzaan oli esitelty aikanaan eräälle tiukan koulukunnan italialaiselle pizzaravintoloitsijalle ja hän piti ananasta erittäin onnistuneena täytteenä pizzaan, eikä ollut kuulemma tullut edes ajatelleeksi tätä vaihtoehtoa täytteeksi.

  VastaaPoista
 6. Tosin, stripissä on ananasviipaleita ja niitä ei käytännössä pizzassa ole näkynyt, joten on menty kyllä ihan ananasmurskalla.

  VastaaPoista
 7. Tämänpäiväinen on muunnelma vanhasta suosikistani vuodelta 2009, jossa Heimo Vesa ei kuule senegalilaista luennoijaa:
  https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002458885.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nosto! Tässä pizzastripissä on todellakin kaksi eri teoriaa.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.