Maskin käyttö - Fingerpori rautalangasta 13.9.2021

 

Radioon soittava mies kertoo suomalaisten suhtautuvan maskin käyttöön rennosti, sillä hänelle ei ole kukaan tullut huomauttamaan maskittomuudesta. Mies saattaa tulkita asiaa kuitenkin hieman väärin, sillä välinpitämättömyyden sijaan ihmiset saattavat pelätä puukkoa kantavaa ja epävakaalta vaikuttavaa miestä, eivätkä siksi hakeudu keskustelemaan hänen kanssaan maskin käytöstä. Strippi 4465.

11 kommenttia:

 1. Radiotoimittajahahmo on karikatyyri Yölinjalla-ohjelmaa pari vuosikymmentä sitten toimittaneesta Pekka Saurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siten liittyvät, ettei Sauri voi esiintyä tässä, koska kaupat eivät olleet auki öisin silloin, kun se ohjelma radiosta tuli. Pitääkö vääntää rautalangasta?

   Poista
  2. Miten kauppojen aukiolo yöaikaan liittyy tähän strippiin? Eihän stripissä käsitellä kauppoja millään tavoin, ei tekstissä eikä kuvissa.

   Poista
 2. Ei ole. Eikä yölinjan aikaan kaupat olleet yöllä auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kukin voi itse arvioida näköisyyden Sauriin. Esim. tässä IS:n jutussa kuva:

   https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006699149.html

   Poista
  2. Totta kai kyseessä on Pekka Sauri. Hän on esiintynyt Fingerporissa aikaisemminkin, stripissä 2315, "soittaja langan päässä".

   https://www.is.fi/viihde/art-2000000807208.html

   Poista
  3. Kyseinen Sauri-strippi on selitetty rautalankaporissakin, lokakuussa 2014. Sama raitapaita päällä kuin tämänpäiväisessäkin.

   https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002468066.html

   Poista
  4. Miten kauppojen aukioloajat liittyvät tähän strippiin tai Pekka Sauriin?

   Poista
 3. Tämähän alkaa kohta olla gh:n klassikoiden tasoista vääntämistä. Suutari Anderssonin, Audi-merkkisen auton, Kalevi Keihäsen nimen ja mitä niitä nyt olikaan.

  Vähän lisää selitystä kyllä vielä tarvitsisi siihen, miksi stripissä esiintyvä Pekka Sauri ei voi olla Pekka Sauri. Se, miten asiaan liittyy se että kaupat eivät olleet 25 vuotta sitten yöllä auki, jää vielä epäselväksi.

  Sauri on vetänyt yöohjelmaansa vielä muutama vuosi sittenkin. Mutta ei mennä siihen, hyvä inttäminen jää muuten vajaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustalla on henkilö, jolla on kassi. Inttäjä oletettavasti kuvittelee, että kasseja kannetaan vain ja ainoastaan kaupassa tai kauppamatkoilla. Myös mummo viitannee tuohon, sillä tuon ikäiset harvemmin liikuskelevat ulkona kauppojen sulkemisajan jälkeen. Näin ollen tämä tapahtuisi kauppojen aukioloaikaan.

   Sauri kuitenkin teki ohjelmaansa niin myöhään, että kaupat eivät tainneet silloin enää olla auki.

   Inttäjä on tomppeli. Loogisempi väittämä olisi, että tuo ei voi olla Sauri, sillä hänen ohjelmansa loppui jo paljon ennen kuin maskien käyttöä oli harrastettu puoli vuotta.

   Se on silti Sauri. Jarla on ennenkin joustanut todellisuudesta. Eihän paavi tai Mustanaamiokaan asu Fingerporissa.

   Poista
  2. Niin. Voidaan myös sanoa, että Fingerporin radiossa Pekka Sauri toimittaa yölinjalla-ohjelmaansa ihan niin kauan kuin Jarla hänet sinne piirtää. Sillä milloin Sauri on todellisuudessa tehnyt ohjelmaansa ei ole mitään merkitystä, mikäli Jarla ei sille merkitystä anna.

   Tulkitsin viimeisen ruudun tapahtumapaikaksi bussikatoksen, voihan se olla lähes mikä paikka tahansa.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.