Neuvostoliittolainen jumala - Fingerpori rautalangasta 30.9.2021


Päivän stripissä Neuvostoliittolainen jumala suunnittelee ihmisen. Vitsi on siinä, että kuten Neuvostoliitossa suunnitellut ja valmistetut tavarat, myös ihminen on huonosti tehtyä sekundaa, joka eikä toimi tarkoituksessaan.

23 kommenttia:

 1. Tiedättekö, lapset, että sukupolvi sitten oli aika, jolloin Jarla olisi tästä stripistä saanut pahoja vaikeuksia. Tehtaankadulta noottia Suomen valtiolle täällä ilmenevästä neuvostovastaisuudesta. Eikä mikään lehti olisi edes julkaissut tällaista strippiä. Ei olisi voinut, päätoimittaja olisi myös ollut syytettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedättekö lapset, että elämme edelleen aikaa, jolloin edes Jarla ei voi piirtää turbaaniin piilotettua pommia. Siitä mufti langettaisi fatwan ja julkaisija olisi myös löyhässä hirressä.

   Poista
  2. Pilakuvan pommiturbaanipäisestä Muhammedista on tanskalainen pilapiirtäjä julkaissut jo yli 15 vuotta sitten. Tuskin Jarla sitä uudelleen haluaisi piirtää, toisen piirtäjän ideaa.

   Pilakuvia ääri-islamisteista on kyllä julkaistu useita valtalehdistössäkin, vähintään puolisenkymmentä Ville Rannan piirrosta Iltalehdessä esimerkiksi on viime aikoina julkaistu.

   Poista
  3. "Pilakuvan pommiturbaanipäisestä Muhammedista on tanskalainen pilapiirtäjä julkaissut jo yli 15 vuotta sitten."

   Eikä kyseinen tanskalainen pilapiirtäjä sen jälkeen elänyt - eikä edes kuollut - ilman poliisisaattuetta.

   Poista
  4. Dämit, nythän minulta meni tanskalaiset ja ruotsalaiset taiteilijat iloisesti sekaisin. Ylläpito saa minun puolestani poistaa viestin 12.18, jos niin hyväksi katsoo.

   Poista
 2. Neuvostoliittolainen perseessäsurisija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mahdu ... eikä pärise.

   Neuvostoihmisen hahmottelussa olisi voinut käyttää nokkelampaakin mielikuvitusta. Jonkinlainen voissapaistamisen kestäminen voisi olla esimerkiksi näkyvä ominaisuus jos kerran tälle linjalle on lähdetty.

   Poista
  2. Ano 11.32, niinhän sitä sanotaan, että vaikka voissa paistaisi, mutta missään ei sanota, että sitä voissa paistamista pitäisi kestää. Ja vaikka paistamisenkestävyyttä olisi tavoiteltukin, niin tuskin olisi onnistunut.

   Poista
  3. Sanonta tarkoittaa ettei muuksi muutu. Näin ollen luomistyön vaikka voissa paistaisi niin edelleen on "ryssä". Tuohon jokin tuttu maneeri kuten "ripaska jatkuu..."

   Poista
  4. Kyllä Krasnojarskin fuusioreaktori, paremmin tunnettu nimellä T-15 Tokamak on edelleenkin kehityksen alla. Jo Neuvostoliiton aikana se tuotti energiaa parin sekunnin ajan. Projekti jatkuu.

   Poista
 3. Aika jännä. Avaruuden valloituksessa olivat kuitenkin kaikessa edellä siihen asti kun Apollo-miehistö käveli Kuussa. Hieman myöhemmin NL rakensi maailman ensimmäisen jatkuvasti miehitetyn avaruusaseman ja oli taasen edellä. Mir oli myös hyvä osoitus siitä, mihin kaikkeen Jeesus-teippi on pätevä ratkaisu ja pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvostoliitossa tehtiin kaikenlaista mitä ei muualla tehty. Muunmuassa ihan lentäväksi testimalliksi asti ydinkäyttöinen lentokone. Usassa tutkittiin myös asiaa, mutta hanke hylättiin jo piirustuslaudalla, kun todettiin, että reaktorin säteilysuojaus olisi liian painava, että kone kykenisi lentämään.

   Neuvostoliitossa tällaisten pikkuasioiden ei annettu häiritä, jätettiin yksinkertaisesti säteilysuojaus pois. No, koneita tehtiin muutama valmiiksi ja koelentoihin. Muuten mainiota mutta lentohenkilökunta sai niin vakavia säteilysairauden oireita, että jopa neuvostoliittolaistenkin normien mukaan projekti piti jättää sikseen. Ei olisi riittänyt lentäjiä pitämään helvetinkoneita ilmassa. Lisäksi sielläkin ilmeisesti tajuttiin, että lentävä ydinreaktori voi olla aika riskialtis kapistus, venäläisen tekniikan tasonkin huomioiden.

   Siis, venäläisten tekniset huippusaavutukset tapaavat olla sellaisia, joita lännessä ei rakennettaisi, hyvistä syistä. Venäjällä ihmishenki kun on aina ollut halpaa.

   Poista
  2. Ovat kuitenkin tavattoman eteviä kun niinkin varhain kuin 70-luvun alkupuolella saivat toimimaan fuusiovoimalan koelaitoksen Krasnojarskissa. Tuosta uutisoitiin Suomessakin aivan suomenkielellä ja vieläpä Kremlin valtuuttamassa mediassa niin ettei voi olla mitään lännen propagandaa.

   Poista
  3. Jos Krasnojarskiin lie joskus tehty fuusiovoimala, se menee täydellisesti venäläisten perseensuristimien joukkoon. Ei nimittäin ole viiteenkymmeneen vuoteen kuultu kyseisestä voimalasta mitään. Tuskin surisee siellä.

   Routaraja kertonee, jos hänellä on uudempaa tietoa.

   Poista
  4. "...Kremlin valtuuttamassa mediassa..." eikös tuo kerro kaiken tarpeellisen kyseisestä saavutuksesta.

   Poista
  5. "eikös tuo kerro kaiken tarpeellisen..."

   Olen eri mieltä Routarajan kanssa. Ei kerro kaikkea tarpeellista, vaan sotkee asian.


   Foorumi, jolla asia esitetään on Rautalankapori, jonka idea on purkaa vitsit auki mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi. Huumori palstalla syntyy juuri tästä ja esimerkiksi Gh:n viestit, joiden sisältö tapaa olla ettei hän selityksestä huolimatta ymmärrä vaan jäpittää vastaan omiaan, ovat rautalangan vääntämisen ytimessä. Sen sijaan Routarajan tähän ketjuun tarjoama sarkasmi, joka perustuu siihen että todellinen tarkoitus täytyy lukijan ymmärtää päinvastaiseksi kuin sananmukainen tulkinta, ei kuulu rautalankaselityksiin.

   Tässä asia rautalangasta.

   Krasnojarskin fuusioreaktorista vielä: Sehän on venäläiseksi vekottimeksi harvinaisen kaukana stereotyyppisestä perseensuristimesta: Ensinnäkin se surisee yhtä hyvin kuin muutkin sen ajan fuusiovoimalakoelaitokset, sekunnin osia mutta kuitenkin. Toisaalta se oli myöskin kooltaan pienempi kuin muut kehitelmät. Siis kumpikaan venäläisen perseessäsurisijan ominaisuuksista ei siinä toteudu.

   Poista
 4. Eikö Jumala suunnitellut ihmisen omaksi kuvakseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on luonut Jumalan / Jumalat osaksi kuvakseen.

   Poista
 5. Teillä on vissiin jäänyt tästä se "vitsi" huomaamatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelussa on nimenomaan käsitelty neuvostoliittolaisten aparaattien toimimista tarkoituksessaan. Oliko tässä mitään muuta vitsiäkään?

   Siitä miten hyvin koko Neuvostoliittokaan toimi tarkoituksessaan voitaisiin toki keskustella. No, se kaatui joten ei kovin hyvin? Ehkä nyt on viritteillä uusi versio siitä.

   Poista
 6. Neuvostoliittolainen Jumala on vasenkätinen.

  VastaaPoista
 7. Ei ihme, että Neuvostoliitossa oltiin ateisteja :-(

  VastaaPoista
 8. Voisihan tuossa olla se vitsi, että Neuvostoliiton väitettiin olevan ateistinen. Kommunistijohtajien kuvia siellä kuitenkin kannettiin kulkueissa kuin pyhäinkuvia ikään. Ja kaikkialla piti lainata Leninin lauseita kuin pyhiä tekstejä.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.