Raastuvan oikeus - Fingerpori rautalangasta 25.9.2021

 

Päivän stripissä juusto ja porkkana ovat menossa raastuvanoikeuteen. Kyseessä on sanaleikki, sillä raastuvanoikeus on käräjäoikeuden edeltäjä, mutta samalla sekä juusto että porkkana ovat vaarassa joutua raastettavaksi, joten ne hakevat oikeutta raastuville tarkoitetusta oikeudesta. Strippi 4476.

8 kommenttia:

 1. Toimiva sanaleikki. Stripistä ei tosin käy ilmi, rautalankaselityksestä poiketen, missä roolissa raastuvat ovat oikeuteen menossa, haastettuina, asianosaisina, asianajajana vai tuomareina tai muina tuomioistuimen henkilökuntaan kuuluvina. Myöskään sitä ei stripistä käy ilmi, käsitteleekö kyseinen oikeuslaitos millään tavalla raastuvuuteen liittyviä tapauksia, vai onko raastuvuus vain jonkun osapuolen ominaisuus. Vrt. Välimiesoikeus, jossa välimiehet eivät ole hakemassa oikeutta vaan ovat ratkomassa oikeustapauksia.

  VastaaPoista
 2. Muuten hyvä, mutta koska kummallakin on salkku sekä määrätietoinen ilme, he ovat mitä ilmeisimmin asianajajia, jotka taas tunnetusti eivät hae mistään oikeusasteista varsinaisesti oikeutta, vaan asiakkaalleen edullista ratkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan raastavaan hintaan hakevat sitä ratkaisua.

   Poista
  2. Justiin tuolla ilmeellä ja asenteella julistetaan "Perkele! rosiksessa nähdään!" ja lähdetään viemään salkullista todisteita tutulle tuomarille, joka tavataan siellä rosiksessa yhdessä syyttäjän kanssa.

   Poista
 3. Oletettavasti porkkana- ja juusto-oletetut aikovatkin edustaa itse itseään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OBJECTION!

   Kukaan itseään edustava henkilö (tai vihannes, tai maitotuote) ei astele oikeussaliin näin itsevarmana.

   Poista
  2. I raast my case!

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.