Heimo eksyy metsään - Fingerpori rautalangasta 2.9.2021


Kun Heimo eksyy metsään, hän onnistuu sytyttämään nuotion kekseliäästi pariston ja folion avulla, mitä voisi pitää hienona onnistumisena, ellei Heimon tuli olisi syttynyt liiankin hyvin ja aiheuttanut metsäpaloa.

12 kommenttia:

 1. Vai voisiko tuossa ydinideana olla se, että metsäpalo oli tarkoituksen mukainen, ja Heimo löysi metsästä pois juoksemalla paloa karkuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tulkinnalla siitä sentään löytää jonkun vitsin! Kannatan ehdottomasti tätä.

   Poista
  2. Tätä puoltaisi mielestäni myös se, että tulen sytyttäminen tapahtui macgyvermäisellä tavalla, joten kenties koko ratkaisu oli macgyvermäisesti suunniteltu eli osittain nerokas, osittain absurdi (vaikkakin jossain määrin looginen), kuten k.o. sarjassa ratkaisut usein olivat.

   Poista
 2. Tämä oli ällistyttävän huono. Edes minun oma tulkintani tuosta ei ollut hauska: Heimo on pienessä liemessä eksyttyään, hän yrittää korjata asiaa ja päätyy sata kertaa pahemmpaan liemeen.

  Tämä saattaisi toimia, jos Heimo nuotiota sytyttäessään sanoisi tekevänsä pienen merkkitulen ja toivovansa, että joku huomaa sen. Sitten viimeisessä kuvassa taivas on täynnä sammutuskoneita.

  Folio on muuten vääränmuotoinen. Sen pitää olla päistä leveämpi, mutta keskeltä kapea, jotta siihen tulee tarpeeksi vastusta ja se alkaa hehkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heimo sammutuskoneiden huomaamana olisi kyllä ollut hauskempi.

   Poista
 3. "Petsäpalo"? Kuulostaa oikealta sanalta, mutta toimiikohan tässä yhteydessä?

  VastaaPoista
 4. Entä jos ideana on, että Heimo käyttää patteria ja foliota luodakseen oikosulun josta saa kipinän tulentekoon? Mutta samalla hänellä itsellään on "oikosulku" kun tekee nuotion suoraan maastoon ilman että suojaa tätä kivillä tai millään muullakaan ja aiheuttaa näin nuotion leviämisen metsäpaloksi?

  VastaaPoista
 5. Tämä oli yksi parhaista.

  VastaaPoista
 6. Tämä on vain huono. Tulen sytyttämisen tapa ei liity siihen, syntyykö tulesta metsäpalo, eikä sytyttäminen noin edes onnistu, kun sytykkeinä on vain jokunen lehti ja ruohonvarsi.

  VastaaPoista
 7. Heimohan siis yritti tehdä nuotion mutta epäonnistui ja tekikin metsäpalon.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.