Avaruusteleskooppi 30 valovuoden päähän - Fingerpori rautalangasta

 

Päivän stripissä Fingerporin tiedemiehet käyttävät avaruusteleskooppia epätavallisiin tarkoituksiin, kun he suunnittelevat teleskoopin lähettämistä 30 valovuoden päähän nähdäkseen vanhoja Speden spelejä. Idea perustuu siihen, että valolta kestää 30 vuotta edetä 30 valovuoden päähän, joten nyt niin kaukana oleva vastaanotin näkisi 30 vuotta vanhaa TV-lähetystä. Strippi 4712.

4 kommenttia:

 1. Teleskooppin pitäisi lentää valoa nopeammin että se saisi kiinni 30v vanhan signaalin. Lisäksi kuuluisi toiset 30v että signaali ehtisi takaisin maahan.

  VastaaPoista
 2. Ongelma on siinä, että vaikka tuo teleskooppi matkaisi valon nopeutta, niin sen saapuessa perille on kulunut 30 vuotta, eli olisi vuosi 2052. Sen jälkeen se alkaisi ottamaan vastaan 30 vuoden takaisia ohjelmia, siis vuoden 2022. Itse asiassa nuo ohjelmat kulkisivat samaa matkaa ja teleskooppi voisi koska tahansa siepata ne siitä vierestä. Jos se kuitenkin odottaa perille asti ottaakseen nuo ohjelmat talteen ja lähettää ne takaisin maahan, niin ohjelmien paluu vie toiset 30 vuotta, eli vuoden 2022 ohjelmien uusinnat nähtäisiin täällä vuonna 2082. On helpompaa katsoa ne nyt heti tai vaikka tallentaa ne 60 vuodeksi.

  VastaaPoista
 3. Teleskooppia Heimolle esittelevä tyyppi tietysti tarkoitti sanoa:"...sitä odotellessa" ja kääntyi videonauhurin puoleen.

  VastaaPoista
 4. Speden Spelit alkoi kyseisellä nimellä marraskuussa 1992, jolloin Veikkauksen rahapeli tuli mukaan. Siitä tulee kuluneeksi juurikin 30 vuotta kolmen kuukauden kuluttua. Ohjelman aiemmat nimet olivat Spede Special, Spedestroika ja Speden sallitut leikit.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.