Kolmas päivä mökkivieraana - Fingerpori rautalangasta 5.7.2022

 

Päivän stripissä mökkivieraana olevalle Heimolle tarjotaan ensimmäisenä päivänä tervetuliasmalja, jolla toivotetaan Heimo tervetulleeksi, mutta kolmantena päivänä juomana on lähdevesi, joka kehottaa Heimoa lähtemään. Stripin ideana on kuvata mökkivieraita, joista on vaikea päästä ajoissa eroon. Samalla kyseessä on sanaleikki, sillä tavallisesti lähdevesi tarkoittaa lähteestä saatua vettä, mutta tässä yhteydessä lähde-sanalla onkin toinen merkitys. Strippi 4694.

8 kommenttia:

 1. Meillä tuohon "lähdevesi"-kannuun on teipattu päälle "tee-vesi" ja sijoitettu kannu lähelle pöllikasaa, joka odottaa pilkkojaansa klapeiksi.

  VastaaPoista
 2. Nyt on hyvä,.miten ei ole ennen tajuttu sanan lähde kahta merkitystä, paitsi 25.7.2015

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4.26, tarkoitatko, että Fingerporissa on käytetty jo kahdesti sitä samaa ideaa, että joku sana voi tarkoittaa kahta eri asiaa? Jarlalla alkavat selvästi ideat loppua, kun on sortunut moiseen. Sehän on aina täysin sama vitsi, jos se kerran perustuu siihen, että yksi sana merkitsee kahta eri asiaa.

   Poista
 3. "Aukeaminen" voi tarkoittaa ymmärtämistä, mutta Anonyymi tarkoitti ehkä tässä asiayhteydessä, että hän ei saa stripin linkkiä aukeamaan eli näyttämään kuvaa.

  VastaaPoista
 4. Oikein hauska, mutta epäyhdenmukaisuudesta annan miinuksen (tervetuliaisMALJA - lähdeVESI). Parempi, harmonisempi yhdistelmä olisi tietysti tervetuliaisviini - lähdevesi.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.