Syntyneet, avioliittoon vihityt ja kuolleet - Fingerpori rautalangasta 9.7.2022

 

Kun sanomalehdessä luetellaan Fingerporin seurakunnassa syntyneet, avioliittoon vihityt ja kuolleet, luulisi kyseessä olevan lista henkilöistä, jotka täyttävät minkä tahansa näistä kolmesta kriteereistä. Osoittautuu kuitenkin, että lista sisältääkin vain kaksi kriteeriä, jotka ovat (1) seurakunnassa syntyneet lapset ja (2) ihmiset, jotka ovat vihitty ja kuolleet avioliittoon. Avioliittoon kuolleita onkin listassa ainakin Jaakko Känttö. Strippi 4698.

4 kommenttia:

 1. Avioliiton ulkopuolella kuolleet tietysti listataan väestörekisterin tiedotteissa.

  VastaaPoista
 2. Englannin kielessä on termi "Oxford comma", jolla juuri voidaan välttää tälläinen, mutta suomen kielessä ei vastaavaa taida olla. Oxford comma:lla tuo lause olisi: "Fingerporin seurakunnassa syntyneet, avioliittoon vihityt, ja kuolleet"

  VastaaPoista
 3. Onkohan Rautalankaporin ensimmäisen ruudun tulkinta nyt aivan oikein? Se ei mielestäni täysin täsmää sarjakuvan kanssa.

  Itse tulkitsen listan tarkoittavan:
  1) Seurakunnassa syntyneet
  2) Avioliittoon vihityt
  3) Avioliittoon kuolleet

  Tämä tulkinta vastaa mielestäni paremmin stripin kakkosruutua, koska Jaakko Käntön kategoria ei ollut "avioliittoon vihityt ja kuolleet".

  VastaaPoista
 4. Ja vitsinä lienee, että "avioliittoon kuolleet" ei tarkoita vain että on ollut avioliiton sisällä kuollessaan, vaan että se avioliitto on kuolinsyy.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.