Fedja-setä, kissa ja korva - Fingerpori rautalangasta 6.7.2022

  

Päivän stripissä nähdään kuva lasten kauhutarinasta Fedja-setä, kissa ja korva. Asetelma perustuu Eduard Uspenskin lastenromaaniin Fedja-setä, kissa ja koira. Kauhuelementti syntyy kuitenkin siitä, että stripin versiossa Fedja-sedän ja kissan kanssa seikkailee koiran sijaan ihmisen irtonainen korva. Tämä synnyttää heti mysteerin ja kysymyksen siitä, mitä on tapahtunut korvan omistajalle ja ovatko Fedja ja kissa osallisia tapahtumiin. Vaihto koirasta korvaan toimii myös sanaleikkinä, koska sanat muistuttavat toisiaan. Strippi 4695.

5 kommenttia:

 1. Kitokset rautalagnasta. Tämä ol taas niitä joitaei tavan tallaaja ymmärra. Taivutaja on selkeästi sivistynyt ihmis oletettu joko tietäessän tämä heti tai sitten tietäessän tarpeeski jotta on osanut etsiä selitysen täähän. En tosin ymmärtänt miksis se on niin kauhatarina lapasille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtyisin edeliseeen puhujaqn joq pyqtyisin

   Poista
 2. Toi näyttää olevan vasen korva. Mulle tuli ensimmäisenä mieleen, että oliskohan tämä ollut se Vincent van Goghin kuuluisa korva, joka soi niin pahasti, että Vincent leikkasi sen pois. Maalauksen mukaan Vincent kyllä luopui oikeasta korvastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla peilikuva toi maalaus. Wikipedian mukaan Vincent leikkasi nimenomaan vasemman korvansa!

   Eli tää Fingerpori vois vaikka kertoa Vincent van Goghin vasemman korvan seikkailuista Fedja-sedän ja kissan kanssa.
   Tai ehkä jotain vähän sinne päin.

   Poista
 3. Blue velvet, kannattaa kattoa

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.