Henkilökunta - Fingerpori rautalangasta 5.7.2023

 

Kun mies näkee ruokakaupassa koiranruoka- ja kissanruoka-kylttien vieressä henkilökunta-kyltin, hän luulee tämän tarkoittavan henkilökunnalle tarkoitettuja ruokia. Todellisuudessa henkilökunta-kyltti on ovessa, josta saa kulkea vain kaupan henkilökunta. Koska mies ajattelee henkilökunta-kyltin tarkoittavan samaa kuin koiranruoka- ja kissanruoka-kyltit, voidaan miehen päätellä pitävän henkilökuntaa erillisenä eläinryhmänä kissojen ja koirien tapaan, sillä täyden ihmisarvon omaavalle henkilökunnalle ruoka olisi tietysti samaa kuin kaupassa yleisesti, eikä erikseen henkilökunnalle merkittyä. Strippi 4985.

13 kommenttia:

 1. En tajunnut vitsiä ennen selitystä, enkä varsinkaan sen jälkeen

  VastaaPoista
 2. Tajusin kyllä jo lukiessa, mutta silti vähän meh..

  VastaaPoista
 3. Jarlalle loistoidea. Nanna Bousin mies kehuu töissä, että saankin illalla nannaa. Viimeisessä ruudussa popsii Lauantaipussista nannaa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään noin kamalaa en ole lukenut aikoihin. Eikö tuo kelvannut edes siihen vieraskirjan nimellä tunnettuun likakaivoon, kun jouduit esittämään se täällä?
   Ja gh, milloin oikein opit, että tämä sivusto ei ole missään tekemisissä Jarlan kanssa?

   Poista
  2. Onneksi nimillä on leikitelty yllättävän vähän fingerporissa


   Toki voisi olla tyyliin sirkusteltta, jonka ulkopuolella lukee "onnenpyörä" ja sisällä on onni niminen mies polkupyöränsä kanssa

   Poista
  3. Ei ole tekemisissä Jarla tämän kanssa...

   Ehkä kuitenkin kaikkia kiinnostaa omaa tuotantoa/itseään käsittelevät jutut...


   Samaten Salkkareiden näyttelijä voi hyvinkin nähdä Youtuben kommentin koskien häntä

   Ja muistamme jonkun ajan takaa tapauksen kun jarla nimenomaan oli lukenut tätä.... Tapaus tupakanhimo se että se olisi ollut tuuria olisi ollut 1/4200

   Poista
  4. Nimeä Onni ei yleensä taivuteta samalla tavalla kuin sana onni. Ensimmäinen olisi Onnin ja jälkimmäinen onnen. Tuonkin toteutus olisi kömpelöä, sillä nimen paljastuminen puhuttelemalla ei toimisi ja vielä vähemmän toimisi jonkinlainen nimikyltti.

   Sama juttu nimen taivuttamisesta koskee gh:n täällä moneen kertaan mainitsemaa nimeä Lumi. Yleensä se henkilön nimenä taivutettaisiin Lumin. Myös nimi Satu olisi Satun, eikä sadun. Säde taas on Säden. Tuskin kukaan sanoo Säteen.
   Paitsi tietysti geehoon kaltaiset.

   Poista
  5. Kyllähän nimet taivutetaan kuten sanat. Sanotaan Aallon, ei Aalton, Meren, ei Merin jne.

   Tuo Onnenpyörä voisi toimia myös niin että teltassa Heimo kysyy "kukas sinä olet" ja vastaus olisi "Onni"

   Tai perus Fibgerporin tyyliin paidassa lukisi Onni, vähän sama idea kuin tässä
   https://www.kaleva.fi/sarjakuvat/fingerpori/2210719

   Toki jos nimillä leikiteltäisi ememmän, voisi Heimo todeta keskellä kesää "odotan lunta tässä autossa" eli hän odottaa naista jonka nimi on Lumi

   Tai "menen veljen kanssa naimisiin" en toki oman veljeni, vaan äijän jonka nimi on Veli

   Eli toivotaan että nimet ja sananmuunnokset jätetään yhtä vähälle kuin aina ennenkin

   Poista
  6. gh, Jarla ei ole se, joka päättää milloin jokin strippi uusitaan.
   Sinulla on todella omituinen käsitys siitä miten sarjakuvia tehdään ja julkaistaan. Et tunnu tajuavan ainuttakaan osa-aluetta hommasta. Sinusta Jarla tekee kaikki päätökset ja kaikki stripit ideoidaan & piirretään julkaisua edeltävänä päivänä. Ja mitä kaikkea muuta omituista oletkaan väittänyt prosessista... Siis kaiken sen omituisen lisäksi mitä olet sanonut strippien sisällöstä ja merkityksistä.

   Voin kyllä uskoa, että uransa alussa Jarla saattoi hyvinkin tarkkailla nettikirjoittelua Fingerporista. Mutta parinkymmenen vuoden jälkeen häntä tuskin enää kiinnostaa tuhlata aikaansa moiseen.

   Poista
 4. Ei tarvitse arvata lukeeko Jarla tai ei.

  Se on puhdasta matematiikkaa.

  28.7.2020 todettiin "seuraavana uusintana on varmaan voita tupakanhimo"

  Seuraava uusinta tuli 30.7.2020 jolloin oli julkaistu 4130 strippiä jotka olisi voinut uusia.

  Uusintana tuli juurikin tuo "voita tupakanhimo"

  Joten se että kyseessä olisi ollut puhdas sattuma on 1/4130 eli alle 0,25 promillea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, väännetään vielä rautalangasta. Jarla ei omista Hesaria, eikä ole sen vastaava päätoimittaja tai edes vastaava viihdetoimittaja. Joten mistä päättelet, että Jarla päättää hesarin sarjakuvien julkaisuaikataulun ja sen milloin niitä uusitaan.
   Päätökset tekee joku ihan muu, jota en nyt ala tässä selvittelemään. Voit tietysti vaihtaa väitteesi sellaiseksi, että tuo vastaava toimittaja lukee Rautalankaporia, jos se saa sinut tuntemaan itsesi suureksi.

   Joka lauantai moni ihminen sanoo, että tänään voitan lotossa. Usein joku voittaakin. Matematiikka todistaa, että tuon voiton on voinut saada vain huijaamalla, vai mitä? Onhan todennäköisyys huomattavasti pienempi kuin tuo 0,25 promillea.
   Huomaa myös, että 0,25% ei ole lähelläkään mahdotonta. Sinun elämässäsi on tapahtunut paljon asioita, joiden todennäköisyys on paljon pienempi. Ihan sinun syntymästäsi alkaen.
   Ja huomaa sekin, että uusinnat ovat aina olleet muutaman kuukauden tai ehkä vain vuoden takaa. Eli oikea todennäköisyys olisi pikemminkin 1/60 - 1/365, eli 0,3 prosentista pariin prosenttiin.

   Poista
  2. Gh, Lisäksi tulee huomioida että täällä ehdotetaan uusintaa noin 2 vuoden välein. Eli noin 600 stripin välein.

   Näinollen ton sattuman mahdollisuus on 1/2.478.000

   Eli lähes sama kuin voittaa lotossa 6+1

   Poista
  3. Lotossa voittamisen mahdollisuus on 50-50. On vain kaksi mahdollisuutta. Joko sitä voittaa tai sitten ei voita.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.