Kielipeli - Fingerpori rautalangasta 25.7.2023

 

Kun Rivo-Riitta kuulee Wittgenstein-seuran puhuvan kielipelistä, he tarkoittavat filosofi Ludwig Wittgensteinin kehittämää filosofian käsitettä, jolla voidaan kuvata kielen toimintatapaa. Kun Rivo-Riitta käyttää kielipeli-sanaa, se saa kuitenkin myös toisen merkityksen, sillä Riitan kielipelissä sana voi tarkoittaa myös suuseksiä. Strippi 5003.

3 kommenttia:

 1. Kielipeli on kiva. Eräs kahvilatuttava kertoo asiansa joskus tyyliin:"...eilen se pastikoketti sitten tuli oikein kourintaseedan kanssa...;-)". No just, hienoa kun tuli - kaikille ei tule.

  Wittgenstein muistuttaa mieleen Mauri Antero Nummisen, joka kertoi suhteistaan Saksaan. Etenkin erään tilaustyön kanssa hänet yllätettiin, joka ei ole kovin helppoa hänen kohdallaan - yllättää.

  Oli Ludwig Wittgenstein -juhlavuosi kun Nummiseen otettiin yhteyttä ja tarjottiin juhlaohjelman tekoa teemana "Einstein, Weinstein, Wittgenstein".
  Numminen oli kysynyt:"Tiedän kyllä keitä ovat Einstein ja Wittgenstein, mutta kuka on Weinstein?"
  Numminen sai vastauksen:"Se on sinun ongelmasi".
  M.A. Numminen otti työn vastaan ja siitä pidettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Harvey oli ollut Mauri Anterolle isompi ongelma.

   Poista
  2. Wittgenstein juttu on ollut "100 syntymästä" luulisin eli vuonna 1989, jolloin Harvey-tyypistä tuskin on paljon ollut kerrottavaa kahden muun tyypin kolmantena pyöränä.

   Veikkaan Mauri Anteron valinnan olleen Michael. On Numminen sen verran kiero, että on tuonu juttuun sen verran punkkia aivan Ludwikin kiusaksi ja mieliksi Albertille.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.