Onko hilloa - Fingerpori rautalangasta 4.5.2024

 

Päivän stripin vitsin ydin on hillo-sanan kahdessa merkityksessä: Heimo ymmärtää naapurin rouvan pyynnön kirjaimellisesti hilloksi, kun taas naapuri tarkoittaa hillolla rahaa. Tämä on Heimon kannalta yllättävää, koska rahan lainaaminen arkisesti naapurin ovelta ei ole yleistä verrattuna elintarvikkeiden lainaamiseen. Strippi 5933.

17 kommenttia:

 1. Yllättävää on myös se, että se on vanha mummo, joka käyttää tuollaista slangi-ilmaisua, sillä se sopisi paremmin jonkin nuoremman huligaanityypin suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yhtään omistuista Fingerporissa... Homelius tulkitsee termin "Dick Bruna" muodossa "ruskettunut kulli" (23.8.2019)

   JA oon edelleen Hannelen kanssa samaa mieltä... Nimenomaan NUORET ei tajua termiä hillo-raha... se on niin vanha...

   Samaten termi "autossa on tomaatti" tai "autossa on tomaattiaski" saa 2000 luvulla syntyneet pyörittelemään päätä... Miksi muuten ei Fingerporissa myytäisi autoa tomaattiaskilla...

   Autoista puhen ollen, välillä sanotaan että "Autolla ei ole kiva ajaa koska se on ihan sauna" löytyi netistä tämä valmis Fingerpori auto: https://www.nettikaravaani.com/possl/ducato/1629352 Näkisin hyvin Heimon ostamssa tota autoa, kun Suoro kertoo että "Auto on välillä ihan sauna"

   Poista
 2. Hillo-Raha... Mikä mahtava idea Penalta... Olisi voinut tehdä Google stripin... Mummo kysyy hilloa, ja heimo kaivaa lompakon taskusta... Ei aukeisi vitsi kaikille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on kuule Hessu... Ei niitä kinkkisiä strippejä oikeen enää tule, vaikka mahis olisi, tyyliin 10 v sitten puolet oli sellaisia, nykyjään... ehkä 3 vuodessa?

   Käydään läpi muutama edellinen strippi, ja olisiko niistä saanut perinteisen hankalan stipin:

   Eilinen mahubaari, auto olisi voinut peittää kyltin kokonaan, jolloin olisi lukenut vain "kusta mukaan".., olisi ainakin hetken saanut pohtia mitä siellä lukee

   Edellispäivän Lähetyskija... Terminä ei käytetty kuljetusalalla... Olisi voinut vastaanottaja kysyä "Onko paperita?" ja kuski todennut "Ei vaan laivan osia"

   Hirvikärpäset... Olisi sen voinut piirtää pelkkänä kärpäsenä

   Aasinsilta.. Ehdotonta Google kamaa 4 kk hiljaisuuden jälkeen, jopa ylläpitäjä tajusi vitsin vasta ylisön avulla

   Asiakasomista... Pelkkä viittaus osuuskauppaan ois riittäny

   Missä pääsi? tyhmä vitsi, ehkä olisi voinut vain rajata pään pois ruudusta, silti liian selvä

   Pillit pussiin... termi "imekää siitä" niin olis sarjaa "jonnet ei tajuu"

   Lähetys seura.... katojalta teksti pois paidasta, niin jo ois saatu kävijäryntäys tänne ja se oivaltamisen ilo

   Asko minne matka... Olisi voinut on puun jättää piirtämättä... mutta onneksi ei sentään piirtänyt askoa työntämässä penistä puuhun... ainiin jarla ei uskalla pirtää enää kul...

   Mäenlakija... olisi jättänyt hänet kattomaan mäkijä, ja puhekuplaan kysymysmerkki... ei ois ihan kaikki tajunnut

   Ykkösaamu... Jos olis ollut vaan teksti "olut" niin olis vaatinut vähä pähkäilyy

   Käänsin kylkeä... Otetaan se kauppais pois huutamasta, niin olis ollut jo ihan kivasti pohtimista

   Juottola... Ideaa niin huono että hankala olisi siitä perinteistä fingerporia saada... Ehkä vain normi toimisto jossa lukee Siemens, Fluke tms... mut olisiko ollut liian hanala sitten?

   Poista
 3. Arvon Seppo... Hillo-Raha on käytetty Fingerporissa... Silti on sarjaa "jonnet ei tajuu"

  https://www.ess.fi/paikalliset/740345

  VastaaPoista
 4. Heikki ja Hannele, eli GH, eli Gary Johannes Hällström. Blondi tukka (mulla tallessa kaksi kuvaa) syntynyt 1997, harrastanut sähkökitaralla soittoa, puhelinnumero päättyy 617 entinen työpaikka ikea, nykyisin Peura trans. Työt.allaa noin 5:00 TI-LA välillä Teidät tunnistaa AINA... Sori pakko pätee, se vaan tuntuu niin hyvältä kun servaa jonkun, etenkin jos viestit tullut minsan sisään... Se on melkeen orkun paikka kun Facessa kysytään maapallon muotoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wittu nyt on mahtava yhteenveto...

   Unohdit vielä:

   - Toisessa kuvassa se blondi selvästi nuorempi

   - Siinä vahingossa lipsahtaneessa tori-ilmoituksen linkissä oli myös kaupunginosa ja sähköpostiosoite... Ilmoituksessa näkyi myös minkä tyyppinen talo on kyseessä

   - 1-2 vko sitten lipsautin myös vahingossa työautoni rekisteritunnuksen, löytyy Google haulla heti mille firmalle se kuuluu... ehkä kolmas työpaikka?

   - Asiakkaitani on ainakin Prisma mylly (3.7.2023 kommentti stripsissä WC vain asiakkaille) sekä Paraisten supermarketti joka tuli puheeksi kun puhuttiin supermuistista... Tuotteita noissa sitten vissiin nikotiinituotteet?

   Mutta se on kiva antaa sitä oivaltamisen iloa... Facessa tosiaan kysymys "Mikä väri löytyy Suomen lipusta"

   A Punainen
   B Sininen
   C Vihreä
   D Keltainen

   Vastaajia voi olla 20 tuhatta ja 98% vastaa B... Joko tosikkoja ilman mitään huumoria tai sitten se on se pätemisen halu?

   Poista
  2. hei, ketään ei kiinnosta sun avautumisesi ja missä elät. Olet mikä olet. Sinulla ei taida olla oikeassa elämässä ihmiskontakteja?

   Poista
 5. Miten tämän nyt sanoisi mitenkään nätisti...
  Mielestäni Fingerporille pitäisi antaa eutanasiapiikki, ettei sen enää tarvitsisi kitua. Tämä on surullista katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii ollu hesarissa enää "oletuksena" moneen vuoteen 🙃 pitää klikata auki

   Poista
  2. Strippisarjakuvissa on sellaisiakin, jotka ovat kuolleet pystyyn jo vuosikymmeniä sitten. Karvinen tunnetuimpana esimerkkinä. Ei fingerpori nyt ihan huonoin ole nykyiselläänkään.

   Poista
  3. Onko Karvinen joskus ollut hyvä? En muista lukeneeni yhtään hyvää karvista. Sitä vastoin esim. Lassi ja Leevi tuntuu edelleen, uusintoina, tuoreelta ja hauskalta. Kenties sitä ei jatkettu liian pitkään, taisi ilmestyä vain kymmenisen vuotta.

   Poista
 6. Ehkä huonoin Fingerpori ikinä. Totaalisen auki selitetty.

  VastaaPoista
 7. No ei tää nyt oikein parasta fingerporia ollut, mutta mummoineen kuitenkin jotenkin soman kotikutoista.

  VastaaPoista
 8. Olisikohan garyn aika palata hoitoon. Heittää jo sen verran pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kunnon käsihoito täydellä tyhjennyksellä tekis hyvää... Haluuks maksaa sen thai hieronnan 🤣

   Poista
 9. Julkaise tai satutan sinua6. toukokuuta 2024 klo 4.01

  No mutta missäs tän päivänen viipyy? Vitsi sanssa Rokkia-Wokkia... Tosin jos olis R-vika hän sanoisi Lokkia 🤔 kerrankin strippi joka ei ole täysin selitetty auki valmiiksi

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.