Tehdään wokkia - Fingerpori rautalangasta 6.5.2024

 

Kun Allan pyytää uutta työkaveriaan tekemään wokkia, mies pahoittaa mielensä koska luulee Allanin kiusaavan häntä R-vian vuoksi. Väärinkäsitys johtuu siitä, että mies luulee Allanin tarkoittavan wokkia-sanalla rokkia-sanaa R-vian kanssa, sillä mies sanoo R-kirjaimen W-kirjaimena. Strippi 5234. 

7 kommenttia:

 1. Rolkarilla oma puheterapeutti? Allan "tekisi" (ärsyttävä termi musiikista puhuttaessa) rokkia? Onpa epäuskottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokkari on yliherkkä ärrävikansa takia ja kuulee nälvimistä sielläkin missä sitä ei ole. Kuten juurikin tässä stripissä ja kielioppi hiiteen. Ihan tavallista henkilöille, joilla on jokin arka paikka. Rokkari voi ajatella, että tuo on taas se suhteellisen yleisesti käytetty tapa nälviä, jossa lause muotoillaan niin, että sanoja voi toisen suututtua teeskennellä viatonta: "En kai minä tekemisestä puhuisi, jos kyse olisi soittamisesta, sehän olisi ärsyttävä termi."
   Ja uskottavuushan onkin Fingerporin kulmakivi. Taivas varjelkoon meitä siltä päivältä, kun tulee strippi, joka on täysin epäuskottava.

   Poista
 2. Jos olisi R-vika, olisi sana "Lokkia"
  Ps. Totta lukee kusaavan, ei kiusaavan
  Pps. Kerrankin jarlalta strippi jota ei selitetty täysin auki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gawy, ei olisi. Wokkia on lähempänä tavallisinta äwwävikaa.
   Jos tuossa olisi lukenut "lokkia", niin olisit väittänyt, että on liian helppo ja täysin puhki selitetty.

   Poista
 3. Allan ei muista kun Tanskasen kanssa hiekkalaatikolla leikkivät ja piirsi tikulla viivaa "tehdään tähän vaja". "...menen kertomaan isälle!" Allan hetken mietti ja sitten oivalsi "ai niin rakennuslupa".

  VastaaPoista
 4. Tämä strippi on malliesimerkki siitä kuinka osaava sarjakuvapiirtäjä voi hyvin vähällä vaivalla luoda kattavia taustoja, joista lukija ei edes huomaa kuinka yksinkertaisia ne oikeastaan ovatkaan.
  Jokainen näkee välittömästi, että tuossa huoneessa on rumpusetti.

  VastaaPoista
 5. Kokkaava työkaveri oli vilpitön mutta rokkari luuli että hän halusi rokata mutta ei osannut sanoa sitä. Eli sama vika kummallakin. Suoditteli omaa puheterapeuttiaan.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.