Saappaanheiton SM - Fingerpori rautalangasta 11.5.2024

 

Kun keihästä pitelevälle Heimolle sanotaan, että saappaanheittokilpailussa ei saa heittää mitä vaan, Heimo vastaa "saapas!". Tällä Heimo ei kuitenkaan yllättäen tarkoita väittää vastaan miehelle, eli Heimo ei tarkoita "kylläpäs saa", vaan hän yrittää varoittaa miestä kohti lentävästä saappaasta. Strippi 5238.

8 kommenttia:

 1. Taattua Jarla-Paloniemi laatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän oli ihan hyvä?

   Poista
  2. Ideahan ei sinänsä ole äärimmäisen surkea, mutta olisi vaatinut hiomista. Jotenkin tuon sijoittaminen saappaanheittokilpaan vie siitä täysin kärjen. Ensimmäisen kuvan banderolli kertoo saappaista ja siten Heimon repliikki toisessa kuvassa on jo ankkuroitu jalkineeseen. Se syö pahasti yllätystä kolmannesta kuvasta.

   Poista
  3. Otaksun, että banderollin sijoittaminen viimeiseen kuvaan ja teksti leikattu Viking Linen parhaan mainoksen leikkauksen tapaan niin yllätys olisi ollut herkullinen. Niin ja Heimon käteen vaikka lesti...

   Poista
 2. Anonyymi 11. toukokuuta 2024 klo 14.41 osui tässä naulan kantaan. Fingerporissa parhaat stripit ovat niitä, jossa puujalka on yllättävä ja lisäksi täysin absurdi. Jos ensimmäisessä ruudussa olisi näytetty vaikka kiekonheiton sm -banderolli, niin toisen ruudun saapas -repliikki olisi tarkoittanut oletusarvoisesti "kylläpäs saa" ja kolmannessa ruudussa oleva saapas olisi ollut sekä absurdi että yllättävä, kun se ei tässä ole kumpaakaan. Idea oli kyllä hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta tämän palstan kommenttien perusteella osa Fingerporin lukijoista on suorastaan allerginen absurdiudelle ja tilanteille jossa ei ole järkeä, olisi varmasti tullut sellaisia kommentteja kuten "miksi tähän on laitettu kiekonheiton sm kun saappaanheittokin on oikea laji"

   Poista
  2. Ja nopealla haulla ei löytynyt sanan "saapas" kahteen merkitykseen perustuvaa strippiä

   Poista
  3. Kiitoksia. Ja itse asiassa tuon alustuksen ei tarvitsisi millään lailla edes liittyä heittämiseen:
   Kuva 1) Heimo astelee terassille ja ottaa taskustaan pullon, tarjoilija tulee paikalle.
   Tarjoilija: Hei!
   Kuva 2) Tarjoilija: Terassille ei saa tuoda omia juomia!
   Heimo: Saapas!
   Kuva 3) Tarjoilija: Ei saa...
   Lentävä buutsi lähestyy tarjoilijan takaraivoa.

   Mahdollista olisi myös sellainen, että Heimo todella tarkoittaa, että Kylläpäs! ja sitten tuo lentävä saapas osuu häneen.

   Kolmas vaihtoehto on, että kolmannessa kuvassa Heimo potkaistaan pois ja tarjoilijasta näkyy kuvan reunassa vain jalkine. Tarjoilija: "Siinä sinulle saapas!" tai "Kenkäpäs!"
   Tämä tosin saattaa olla jo eri vitsi ja siten materiaalia toiseen strippiin.

   Noistakaan kaikki eivät toimi täydellisesti, mutta julkaistu versio on kuitenkin huonompi kuin mikään noista.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.