Johtojen setviminen - Fingerpori rautalangasta 21.3.2020


Päivän stripissä toistuu jälleen kaupunginjohtaja Homeliukselle valitettavan tutuksi tullut kaava, jossa hänen tavallinen arkielämän toteamus tai tapahtuma päätyy lehtiin aivan väärässä muodossa tai tarkoituksessa. Stripissä Homelius liukastuu johto kädessään ja päätyy roikkumaan ilmaan johtojen varassa juuri sillä hetkellä kun toimittaja kävelee sisään taloon. Tästä saattaa jälleen kerran seurata väärin ymmärretty lehtijuttu, jossa köysiin sidottuna roikkuminen tulkitaan Homeliuksen sadomasokistiseksi harrastukseksi.

22 kommenttia:

 1. Rautalangassa on sama teksti kahdesti. Rautalangassa on sama teksti kahdesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksesta, asia korjattu. Kiitos huomautuksesta, asia korjattu.

   Poista
 2. Tämä on lähinnä kohtaus huonosta komediasta eikä sarjakuvasta. Ei tässä ole oikein sanallista vitsiä, ja tapahtumaketjukin on hyvin ennalta arvattava. Aika heikko Homelius-stripiksi. Tai no, strippaahan se nyt tuossa tavallaan.

  VastaaPoista
 3. Ehkä kaupungin johtohenkilöstä olisi saanut jotain vitsiä väännettyä?

  VastaaPoista
 4. Epäselväksi jää mitä johtoja nuo ovat, miten Homelius voi jäädä niiden varaan roikkumaan ja miksi hän horjahtaa kaiteen ylitse. No, nuo eivät sinänsä vaikuta vitsiin.
  Onko tuo kiharapää Homeliuksen vaimo? Muuten tuntuisi oudolta, että toimittaja vain marssii sisään ilmoittamatta kummemmin. Nähtävästi Homelius ei tiedä toimittajan tulosta tai on unohtanut sen, kun on menossa saunaan. Miksi Homelius muuten palloilee alastomana ympäri asuntoa odottaessaan saunan lämpeämistä. Eikö tapana ole riisua vasta sitten, kun sauna on jo valmis. Tuon taustalta tulvivan höyryn voi ottaa symbolisena viittauksena lämpiävään saunaan - realistisena kuvauksena se kertoisi, että saunan ovi on auki, joten aika kyseenalaista, että siellä lämpenisi lähiaikoina. Vai selittääkö auki jäänyt ovi sen, että Homeliuksella on aikaa touhuta kaikenlaista, kun sauna ei vain lämpene oven ollessa auki. Kysymyksiä, kysymyksiä...
  Kohta varmaan Gh-niminen henkilökin tulee inttämään,että varsinainen vitsi on piilotettu kaksimerkitykselliseen lehden nimeen...

  VastaaPoista
 5. Toisen ja kolmannen kuvan välissä tapahtunut Homeliuksen perinpohjainen kääriytyminen johtoon on myös hämmästyttävää.

  Tämä strippi ei toimi oikein millään tasolla.

  VastaaPoista
 6. Homeliuksella on naistoimittajan kanssa sovittu saunassa tehtävä syvähaastattelu.

  VastaaPoista
 7. Itse näin vaihtoehtoisen vitsin tässä. Normaalisti Homelius pääsee juorulehtien otsikoihin todellisuudessa harmittomista asioista. Nyt kun kerrankin tuli vakavammin otettava haastattelija kylään on Homelius oikeasti hämärässä tilanteessa. Joten uutisotsikko tulee olemaan samanlainen kuin muulloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei oikeasti ole hämärä tilanne. Kyseessä on onnettomuus, joka olisi helposti selitettävissä vakavasti otettavalle toimittajalle.
   Minkälainen muuten mahtaisi olla vakiotoimittajan tekaisema otsikko?
   "Homelius roikkui johdoissa alastomana ja ylösalaisin."?

   Poista
 8. Kommentoija 9.38 kysyikin olennaisia: Jos Homeliuksella on haastettelu sovittuna, miksi hän roikelehtii alasti asunnossaan saunaan menossa? Jos taas haastattelun on sopinut hänen vaimonsa, eikö tälle ole tullut mieleen tarkistaa mieheltään, sopiiko haastattelu? Jos kyseessä on kommentoija klo 11:n arvelema haastettelu naistoimittajan kanssa lauteilla, osoittaako tämä, että Homeliuksella on vaimonsa kanssa ns. vapaa suhde, ja vaimo jopa järjestää miehelleen seksuaalissävytteisiä tapaamisia toisten naisten kanssa? Koskaan Fingerporissa kun Homelius ei oikeasti ole tehnyt mitään vastaavaa vapaamielistä seikkailua vaan hän on nössö jonka tekemiset vain ymmärretään väärin, tämä tuntuu kyllä epätodennäköiseltä.

  Ja vielä kommentoijan 10.03 kysymystä tarkentaen: millä tavoin Homelius päätyy kuvan 2. tilanteesta kuvaan 3, niin että hän roikkuu täydellisesti liikuntakyvyttömänä kietoutuneena sähköjohtoon, mutta edes silmälasit eivät ole pudonneet päästä? Onko Homelius kiinnittänyt lasit päähänsä voimaliimalla, ja pystyykö hän kömpelyydestään huolimatta salamannopeisiin akrobaattisiin suorituksiin?

  VastaaPoista
 9. Minusta tilanne on ihan selvä. Homelius on sopinut haastattelun, mutta on unohtanut koko jutun ja meneekin saunaan. Hän on riisuutunut huoneessaan ja on matkalla saunaan, mutta huomaakin sotkeutuneet johdot. No, jothtojen setviminen on nopea homma, siispä hän hoitaa sen ennen saunaan menoa. Hän kuitenkin liukastui, sotkeutui perinpohjaisesti johtoihin ja jäi roikkumaan kuten kolmannessa ruudussa näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennampa vielä kommenttiani hieman: tilanteessa sauna on selvästikin jo lämmin.

   Poista
 10. Vaakatason kuvassa Homeliuksen persevakoa näkyy vielä kaiteen yläpuolitsekin. Ei ole mokoma kaide voinut läpäistä kunnallisen rakennustarkastajan syyniä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemminkin on todettu, että Fingerporin rakennustarkastus ei ole niin kovin tarkka. Sitäpaitsi Homeliusten asunto voi olla rakennettu aikana, jolloin eivät nykyiset putoamisturvallisuusmääräykset ole olleet voimassa. Kaiteessa on vain käsijohde, ja sekin jossain 700-korossa. Ei täyttäisi mitään nykyisiä määräyksiä.

   Poista
 11. Homelius johtohenkilö myös kotonaan. Homelius johtotehtävissä alasti. Homelius leikkii vampyyria yhdellä P:llä. Homelius roikkuu vaan kotona ilman pukua tekemättä mitään. Homelius löydetty alasti roikkumassa johdon päässä/jatkeena (rip). Toimittaja yllätti Homeliuksen kesken S&M leikkien. Onhan tuossa tulkintavaihtoehtoja monella eri tasolla.

  VastaaPoista
 12. Kenties toimittaja tulee luulemaan Homeliusta autoeroottisen asfyksian harrastajaksi. Heillehän alasti hirttäytyminen on tuttu juttu (harvoin ehkä kuitenkaan tässä asennossa).

  VastaaPoista
 13. Olematon vitsi. Jarla-uskovaiset yrittävät tulkita mestarin surkeimmatkin limbot syvällisiksi oivallukdiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh taas naiseksi tekeytyneenä.
   Sinä et oikeasti hämää ketään :-D

   Poista
 14. Jo pelkät kirjoitusvirheet paljastaa Gh:n.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi 13.37: nuo olivat kaikki hyviä ehdotuksia, ja arvelin ensin, että Jarlalla oli mielessään jokin noista tai samankaltainen, joka olisi niin "itsestään selvä", että lukijat hoksaavat sen, eikä seuraavan päivän otsikkoa siksi tarvitse näyttää. mutta hei! sehän on anna-lehden toimittaja - vaikka homelius kerrankin on omaa tyhmyyttään todella kompromettoivassa tilanteessa, ei hänellä ole hätää. tuskin tuosta annassa raportoidaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opi suomia perkeleen mustalainen23. maaliskuuta 2020 klo 16.30

   Vai että anna-lehden? Unohtuiko miten nimi Anna taipuu?

   Poista
  2. 16.30., unohditko miten suomi taipuu? Tai minne pilkku laitetaan puhuteltaessa?

   Mainittakoon varmuuden vuoksi, että edellisessä lauseessa mainittu suomi on kieli, joten se kirjoitetaan pienellä. Maan nimenä Suomi taas kirjoitettaisiin isolla.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.