Moraalinen kompassi - Fingerpori rautalangasta 10.3.2020


Moraalinen kompassi on yleensä kuvainnollinen nimitys omatunnolle, joka osoittaa hyvyyden ja oikeuden suuntaan samaan tapaan kuin kompassi osoittaa pohjoiseen. Päivän stripissä Heimolla on kuitenkin konkreettinen moraalinen kompassi, eli kompassi jolla on moraali.

9 kommenttia:

 1. Heimo kokee kompassinsa pikemminkin moralistiseksi kuin moraaliseksi. Hän ei ole itse sisäistänyt kompassinsa ohjeita, vaan kokee kompassin puheet ulkopuolisena puuttumisena toimintaansa.

  Aika hyvä strippi.

  VastaaPoista
 2. Heimon ei kannattaisi seurata muita, koska rastien järjestys voi olla eri, vaikka samat rastit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisessa pitkässä suunnistuskilpailussa voidaan käyttää hajontamenetelmää, jossa kaikki kilpailijat eivät kierrä kaikkia rasteja samassa järjestyksessä. Yleensä kuitenkaan mitään hajontaa ei ole, ja silloin kun on, niin kilpailijan on helppo tietää mikäli kanssakilpailijalla on eri kiertojärjestys. Viesteissä hajontaa on sitten eri tavalla ja enemmän. Mikäli stripissä on kyseessä henkilökohtainen kilpailu väliaikalähdöllä, kuten vaikuttaa, niin Heimon lähtönumero (10-alkuinen) viittaa huomattavasti aikaisempaan lähtöaikaan kuin kilpakumppanilla (118). Siten Heimo on jo hävinnyt kilpailijalleen arviolta ainakin parikymmentä minuuttia, eikä peesaaminen vaikuta kilpailun kärkitaisteluun. Joten ehkä on vain hyvä asia, että Heimo jonkun avulla selviää pois metsästä.

   Poista
  2. Strippien analysointi on mukavaa

   Poista
  3. Halvalla Valhallaan 11.56, kiitoksia, että osaltasi olet palauttamassa uskoani ihmiskuntaan, joka on kovasti ottanut iskua erään gh-nimisen henkilön takia.

   Poista
  4. Ei ole muuten taas hetkeen näkynyt, onkohan pidätetty?

   Poista
 3. Anonyymi 8.37 on oikeassa.
  Jos suunnistaessasi seuraat muita etkä itse tiedä missä menet ja mille rastille olet suuntaamassa, ei kyse ole moraalista vaan suunnistustaidosta.

  VastaaPoista
 4. Ehkä Heimo vain seisoskelee rastin lähettyvillä ja seuraa kun muut suunnistavat? Hän on jo luovuttanut oman kilpailunsa kun se ei ole sujunut, ja nyt kompassi vielä alkaa nalkuttaa. Kyllä siinä vähemmästäkin pinna kiristyy.

  VastaaPoista
 5. Heimon kompassi näyttää olevan väärinpäin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.