Naiskuoro sytytti yleisönsä - Fingerpori rautalangasta 5.3.2020


Päivän stripissä mainitaan sytyttäminen kahdessa eri merkityksessä. Kun radiossa kerrotaan naiskuoron sytyttäneen yleisönsä Rovaniemellä, tarkoitetaan tällä kuvainnollista syttymistä, eli kuoro sai yleisön innostumaan. Kun Allanin vieressä oleva vanha natsi toteaa sytyttäneensä koko Rovaniemen, hän tarkoittaa konkreettista koko kaupungin polttamista.

6 kommenttia:

 1. Missään ole niin sympaattisia natseja kuin Fingerporissa.

  Tarkemmin oikea nimitys stripin henkilölle tosin olisi saksalainen Lapissa sotinut sotaveteraani kuin natsi, kun hänen poliittisesta kannastaan ei ole tietoa.

  VastaaPoista
 2. Jokainen, joka taisteli Natsi-Saksan puolesta on moraalisesti natsi.

  Mutta Jarla on tosiaan saanut palautetta siitä, että tekee natseista liian sympaattisia. Toisaalta Jarlan natsit ovat sellaisia naurettavia tomppeleita ja tunareita, joihin kukaan wannabe-kovis ei halua itseään rinnastettavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen syvästi pilkunviilausta, mutta "natsi-Saksa" kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella (http://kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/176).

   Poista
  2. vai että moraalisesti natsi.

   Poista
  3. 17.50. Kyllä. Jos toimii natsi-Saksan hyväksi ei toiminnaltaan eroa mitenkään varsinaisesta natsista ja näin ollen puoluekirjan omistaminen on pelkkä muodollisuus. Ei kaikilla persuillakaan ole puolueen jäsenkirjaa, tai vihreillä, vasureilla yms.

   Poista
  4. On tuossa se ero, että jos nyky-Suomessa on vihreä tai persu, niin saa vapaasti olla. Ei ole henki löysällä. Mutta jos nyt sattui olemaam miespuolinen Saksan kansalainen 1930-luvun lopulla, niin sitä nyt ei varsinaisesti kysytty, että haluaisiko nuoriherra mahdollisesti lähteä vähän ulkomaanmatkalle, tässä olisi tuliaisruusuja, torrakko ja pervitiiniä matkaevääksi. Ei rivisotilaaksi joutuakseen tarvinnut olla yhtään natsihenkinen. Rintamakarkuruutta ei natsi-Saksassa katsottu hyvällä, kuten ei aika montaa muutakaan asiaa.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.