Transformers - Fingerpori rautalangasta 28.3.2020


Päivän stripissä isä ei anna pojan ottaa kaupasta Transformers-lelua, sillä hän vertaa sitä transihmisiin. Isä ajattelee, että miestä ei voi muuttaa naiseksi eikä naista mieheksi, joten samalla logiikalla hän vastustaa robotin muuttumista autoksi ja takaisin. Transsukupuolisuus tarkoittaa ilmiötä, jossa henkilö kokee itse olevansa eri sukupuolta kuin omaa biologista sukupuoltaan.
Stripissä kuvattu käsitteiden sekoittuminen ja sukupuoli-identiteetin yhteys aggressiivisiin  kulkuvälineisiin on samalla viittaus meemiksi nousseeseen ilmiöön, jossa henkilö kokee sukupuoli-identiteetikseen taisteluhelikopterin.

18 kommenttia:

 1. Selitys olisi parempi ilman lopun strippiin liittymättömiä vertauksia. Toisaalta, stripissäkin esiintyy Heimo, jolla ei ole muuta tehtävää kuin olla ihmettelevä sivustakuulija juustotiskillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, pikkuisen särähti tuo iänikuinen taisteluhelikopteri.Ei kai raudoittaja ole persuhenkinen. On tosin osoittanut olevansa terävä ja huumorintajuinen, joten tuskin sentään.
   Eikä helikopteri edes ole mikään sukupuoleen verrattava asia, mistä ihmeestä tuo hokema on edes alkanut.

   Poista
  2. Koska ihminenhän on tunnetusti Perussuomalainen, jos ei täysin kyseenalaistamatta hairahda sukupuolentutkimuksen kaltaisiin pseudotieteisiin.

   Kateeksi käy yksinkertaisia ihmisiä, jotka kykenevät näkemään maailman noin yksinkertaisesti. On me, ja sitten on nuo Persut. Jos joku maailmassa ei ole kaikesta samaa mieltä kanssani, niin sitten hän varmastikin kuuluu noihin pahoihin Persuihin.

   Poista
  3. Taisi kolahtaa:)
   Mutta vakavasti, mahdatko sinä olla persu? Otit nokkiisi huonosta vitsistä ja kutsut sukupuolentutkimusta pseudotieteeksi. Nimittäin, jos satut olemaan, niin vastauksellasi todistit jossain määrin tuomitsemasi kommentin.

   Poista
  4. Alkuperäistä muotoilua on korjattu. Rautalankaporin toimitus katsoo, että transsukupuolisuuden, sotarobottien ja taisteluhelikoptereiden välillä voidaan yllä selitetyin perustein katsoa olevan yhteys poliittisista näkemyksistä riippumatta.

   Poista
  5. Taisteluhelikopteri sukupuoli-identiteettinä -meemi on kyllä kiinnostava, mutta ei tämänkertaisessa stripissä ole mitään viittauksia helikoptereihin -jos sellaiseksi ei lasketa pojan propellipipoa.

   Poista
  6. "Mutta vakavasti, mahdatko sinä olla persu?"

   En kuulu mihinkään puolueeseen, mutta olen aina äänestänyt Kokoomusta. Ei sillä, että näkisin sen olevan kovin relevanttia. Terve ihminen ei rakenna identiteettiään äänestämänsä puolueen ympärille.

   Sukupuolentutkimus on tämän aikakauden alkemia tai eugeniikka. Myös natsit oikeuttivat toimiaan aikoinaan tieteellä. Harva silti nykypäivänä katsoo keskitysleirejä ja kokee ne oikeutetuksi sillä perusteella, että ne pohjasivat aikakauden saksalaiseen tieteeseen.

   Poista
 2. Stripin miehen kaltaisia ihmisiä maailmassa riittää. Esimerkiksi hiljattain Steamin Early Accessiin päässyt Temtem-peli on nostanut valtavaa älämölöä siksi, että pelissä voi valita hahmolleen sukupuolineutraalin they-pronominin. Suomalaisen näkökulmasta tilanne on sikälikin huvittava, että meillä ei-sukupuolineutraaleja persoonapronomineja ei edes ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut tuon anonyymin kommentin moneen kertaan enkä vain löydä siitä tuollaista lupausta. Paikallinen hullu näköjään hourailee taas.

   Poista
  2. Näköjään se anonyymin kommentti, johon tuon 12.11. kommenttini kirjoitin on poistettu. Eli tuo 12.11. ei siis viittaa tuohon 11.47. kommenttiin. Taisi taas olla rasistinen nimimerkki.

   Ajatella, että Ghn mielestä kellonaikojen laittaminen kommenttiin on turhaa ja älytöntä. No hän onkin tunnetusti pölkkypää.

   Poista
  3. Ja taas nimien ja kellonaikojen kimpussa. Mikä sun ongelma on?

   Poista
  4. 13.49 Miksi kysyt tuota toistuvasti kun ei vastaus kuitenkaan ikinä kelpaa/et siihen mitenkään reagoi?

   Poista
 3. Eipä yllättänyt, että Amerikkalaisen viihdeteollisuuden aivopesemä sarjakuvanpiirtäjä"aktivisti" ei näe eroa lasten piirretyn ja reaalimaailman välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketä äänestit ;-)

   Poista
  2. Eduskuntavaaleissa? Elina Lepomäkeä. Miksi kysyt?

   Poista
 4. Eilen tuli toinenkin kylpylä aiheinen fingerpori, voisitko vähän avata sitäkin?

  Ainakaan mä en tota liuskekivi juttua oikein tajua

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.