Ovi on pidettävä lukittuina - Fingerpori rautalangasta 9.8.2021

 

Päivän stripissä postinjakaja kohtaa ongelman, sillä ovessa on lappu, jonka mukaan ovi on pidettävä lukittuna. Niinpä hän ajattelee, ettei voi avata ovea, koska samalla hänen pitäisi avata lukitus. Tämä on kuitenkin väärinymmärrys, sillä todellisuudessa lapun tarkoitus on pitää ovi lukittuna aina kun siitä ei kuljeta, eli ovea ei tule jättää kulkemisen jälkeen ilman lukitusta. Strippi 4437.

8 kommenttia:

 1. Välillä myös kyltti "pidä ovi aina suljettuna"

  Eikös olisi helpompi tehdä seinä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräässä taloyhtiössä kaupunkimme keskustassa tuo on ratkaistu niin, että on tehty aina suljettuna oleva ovi. Seinää ei ole tehty, joten ovea ei ole tarpeenkaan avata.

   Poista
 2. Mielestäni postinjakaja pitää ovea lukittuna katseellaan, eli ei siirrä katsettaan ovesta. Siksi hän ei poistu paikalta.

  Jos hän tulkitsee tekstin kuten se useimmiten ymmärretään, voi hän jättää lukituksen avaamatta ja poistua paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katseen keskittäminen oven ei millään tavalla pidä sitä lukittuna. Korkeintaan postinkantaja voisi jäädä vahtimaan tuohon, että kukaan ei avaa ovea. Mutta ei sekään ole oikea selitys.

   Oikeasti postinkantajan pitäisi kulkea tuosta ovesta, sillä hänen on vietävä kirje sisään. Mutta koska hän ei millään keksi miten sen voisi tehdä avaamatta oven lukitusta, hän jää tuskastuneena oven eteen miettimään ratkaisua. Hän ei poistu paikalta, sillä hän ei ole saanut tehtäväänsä tehtyä, eli kirje on yhä viemättä perille.

   Poista
  2. Fingerporin maailmassa se voisi olla joku muukin kuin postinkantaja joka jää lapun luettuaan vahtimaan oven pysymistä lukittuna.

   Hien valumisesta ja kuun sirpistä päätellen postinkantaja on ollut paikalla pitkään.

   Hyvä Fingerpori.

   Poista
  3. Koska Jarlan vitsit usein perustuvat siihen että samaa lausetta voi ymmärtää monella tavalla, on aika kaukaa haettu että postinjakaja jää paikalleen koska ei saa tehtäväänsä tehtyä.

   Lisäksi on olemassa ilmaisu "pitää jotain lukittuna" joka tarkoittaa että katsetta ei pidä siirtää pois kohteesta. Tätä tulkintaa tukee myös se seikka että postinjakaja hyvin ilmeisesti tuijottaa ovea.

   Poista
 3. Kustille on kerennyt kasvaa partaakin jo toisen ja kolmannen kuvan välissä, joten on viettänyt siinä pitkän aikaa tuijottaen ovea. Mikä tukisi tuota "katse lukittuna" tulkintaa.

  VastaaPoista
 4. Kiinnitän huomioni myös siihen, että posteljooni pysyy koko stripin samassa asennossa, eli "lukittuna" Olisiko kaukaa haettua tulkita, että hän nimenomaan "pitää" ovea lukittuna olemalla siinä jäykistyneenä? Siihen viittaisi tuo tuskanhikikin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.