Varaudu todistamaan ikäsi kassalla - Fingerpori rautalangasta 13.8.2021

 

Kun kaupan kyltti kehottaa varautumaan todistamaan iän kassalla, tarkoitetaan tällä henkilöllisyystodistuksen pitämistä esillä. Allan ei kuitenkaan käytä iän todistamiseen henkilöllisyystodistusta, vaan Eppu Normaalin T-paitaa. Allan ajattelee, ettei kyseisen orkesterin fanipaitaa voisi pitää alaikäinen. Stripillä ei ole numeroa.

13 kommenttia:

 1. Orkesteri :D
  Tulee mieleen, kun aikanaan 70-luvulla radiossa vakava miesääni kertoi, että seuraavaksi esiintyy laulu- ja soitinyhtye The Rolling Stones.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. The Rolling Stones toden totta oli/on laulu- ja soitinyhtye.

   Poista
  2. Muistan huvittuneeni kun 80-luvun lopulla radion äärimmäisen laadukkaasti ja virallisesti artikuloiva kuuluttaja - todennäköisesti Pentti Fagerholm, Michael Monroen isä- sanoi: "laulu- ja soitinyhtye Ilona esitti kappaleen 'Kesäpano.'"
   Tämä fingeri muuten hekotutti kaltaistani vanhaa (57v) Eppu-fania melkoisesti!

   Poista
 2. No tottahan se on. Laulu- ja soitinyhtye.

  VastaaPoista
 3. Varmaankin kuitenkin ajattelee että on varsinainen dinosaurus kun kerran Eppu Normaali -fani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelin myyjän ilmeestä tänään kun todistin ikäni Hanssin Jukka -paidassani röyhistelemällä

   Poista
 4. "Stripillä ei ole numeroa"

  Ei ole myöskään idean antajan nimeä...

  "Tomppa wrote on 10/08/2021 at 08:38:

  RAY:n pelihuoneen ovelta bongattu kyltti: "Todistathan ikäsi tiskillä. " Yli 60-vuotiaat ottavat mukaan likasia Myrna-kahvikuppeja, 40-vuotiaat likaisia Teema-kuppeja, jne jne."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gh, periaatteessa eri vitsi. Tompan ehdotuksessa ikä todistetaan likaisilla tiskeillä ja se on sellainen aina vaatimasi sanaleikki.

   Tässä ikä todistetaan takavuosien suosikkibändin paidalla. Ei sanaleikkiä.

   Sitä paitsi Tompan ehdotus on todella hankala esittää piiroksella ilman pitkiä selitystekstejä. Googlasin nuo kupit ja Teema on täysin mahdoton piirtää siten, että sen tunnistaa, eikä vain automaattisesti oleta tuiki tavalliseksi kupiksi. Myös Myrna olisi Jarlan tyyliin piirrettynä ihan tavallinen kukkkakoristeinen kuppi. Ja kuka tietää noiden liittyvän tiettyihin ikiin (iköihin? ikäiin? iäiäihineniin?).

   Tompan idea toimisi paremmin ihan vain likaisten astioiden esittämisenä, mutta silloinkin niiden liittyminen tiettyyn ikään on kyseenalaista. Ja onko tiskin pakko olla likaista? Kun astia tahriintuu siitä tulee tiskiä ja kun se otetaan pois pesusta, niin tiskiä se on vielä siinäkin vaiheessa. Lakkaako se olemasta tiskiä, kun siitä hellitetään kaappiin laittaessa vai ehkä vasta sitten, kun se kuivuu. Tai jopa vasta sitten, kun se otetaan uudelleen käyttöön.

   Toimiva versio olisi, jos Allan menisi ruokalaan, ahmisi annoksensa ja viimeisessä kuvassa ojentaisi likaiset astiat kassaneidille, jonka vieressä seinällä on kyltti: maksa ateriasi tiskillä.

   Poista
 5. Tykkäsin että juuri Allan oli pääosassa. Fingerporin vanhan koulun rokkari-punkkari-sekatyömies jne. Tai vanhan ja vanhan; nelikymppinen hän kai on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fingerpori-kirjoissa olevien henkilökuvien mukaan 48-vuotias.

   Poista
 6. Nyt kun vieraskirjaakin roudittu, niin muistaako joku onko seuraava idea jo toetuettu:


  Pete wrote on 06/08/2021 at 16:31:
  Riippumaton tarkastaja...ei kaipane selitystä

  Fr32k wrote on 01/08/2021 at 11:51:
  Toimistossa istuu pätevän näköinen henkilö. Talon katolla kyltti "Fingerpolin riippumaton tarkastaja". Seuravassa kuvassa riippumattoja kylteillä hyvä/huono.

  Karo wrote on 25/07/2014 at 16:58:
  Vaikka tuolla olikin riippumaton asiantuntija, ajattelin riippumaton toimittajaa. Se sitten vaan toimitti riippumaton, ei ollutkaan niin riippumaton kaupungin johtajaa kohtaan.

  Riippumaton ehdokas wrote on 24/04/2017 at 06:11:
  Uutisissa kuulutettiin että Macron on riippumaton ehdokas. Niin tuli mieleen heti riippumatto jolla on oma ehdokas. Voisko siitä saada jotain, esim riippumaton tv kanava...

  Ari wrote on 31/03/2017 at 07:45:
  Jatko-osa päivän riippumattomille tutkijoille: Riippumaton tutkijaryhmä. Tutkimassa riippumattoa tietenkin.

  Matti H from Espoo wrote on 04/07/2018 at 23:36:
  Pormestari vaatii että Fingerporin romahtaneesta sillasta tehdään riippumaton tutkimus. -> Tutkijat tutkivat riippumattoa.

  Merja Väisänen (Mertsi) from Kajaani wrote on 04/07/2018 at 13:06:
  Repoveden kansallispuiston riippusillan rikkoutumisen syyt selvittää riippumaton asiantuntija, luki lehdessä.

  EsaT wrote on 03/10/2016 at 12:44:
  Riippumaton vs. riippuvainen tutkijaryhmä (http://www.hs.fi/fingerpori/s1305696320113) on julkaistu mutta onko \"Riippumaton asiantuntija\"? Siis kaveri joka todella tuntee oman riippumattonsa ja muutkin riippumatot?

  Jaska wrote on 20/02/2019 at 13:25:
  "Riippumaton lehti ratsattiin Venäjällä" (FSB:n miehet häsläävät riippumatossa olevan vaahteranlehden/sanomalehden/tms ympärillä.)

  Δ9-THC wrote on 07/08/2018 at 08:19:
  Radiossa kerrotaan, että "riippumaton asiantuntija tarkastaa Fingerporin valtuuston talousepäselvyydet". Seuraavassa ruudussa asiantuntija toteaa tarkastavansa paperit, vaikka ymmärtää lähinnä riippumatoista.

  Jos ei niin MIKSI? tossa ehkä noin 10% ideoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sattuu olemaan ikivanha.
   Odota talvea, niin saat helposti vastaavan määrän pummeja ampuvasta ampumahiihtäjästä. Joka sekin on tuttu jo ainakin 70-luvulta.

   Lisäksi millä ihmeellä Jarla tunkisi kaikki nuo nimet yhden stripin marginaaliin.

   Poista
  2. Riittä sen yhden nimi. Lisäksi lähes identtisia ideoita tuskin julkaistaan ikinä.

   Esim ehdotettu "veneenlaskupaikka" jossa saakin vain euromääräisen laskun veneen ostosta on jo toteutettu lähes vastaavana "uurananlasku"

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.